adidas će od sada svoje proizvode bazirati na recikliranim materijalima

adidas će od sada svoje proizvode bazirati
na recikliranim materijalima

Objavu dijeli adidas (@adidas)

adidas prelazi na ekološki prihvatljivije materijale

Većina proizvođača sportske odjeće oslanja se na materijale poput poliestera. Riječ je o umjetnoj tkanini čija razgradnja traje više stotina godina. adidas također proizvodnju polovine svog asortimana proizvodi od ovog ekološki neprihvatljivog materijala, stoga je odlučio napraviti iskorak i osmisliti ekološki prihvatljivija rješenja. Iz adidasa su zato ovih dana najavili kako se prebacuju na upotrebu rPET materijala, koji je izrađen od reciklirane plastike i poliesterske odjeće koja je odbačena. Do 2024., navodi se, nastojat će sve svoje proizvode izrađivati od reciklirane plastike.

Reciklirani poliester

Reciklirani poliester skuplji je 10 do 20 posto od potpuno novog i još nekorištenog materijala. No, brend je već počeo raditi s plastičnim sirovinama na druge načine. Svoju green politiku polako ostvaruje i kroz suradnju s Parley grupom koja zagovara brigu o oceanima.

Naime, Parley grupa s partnerima prikuplja plastični otpad duž obale malih otočnih država kao što su Maldivi i Palau, razgrađuje ih i koristi kao sirovinu za proizvodnju cipela i sportske odjeće.

S obzirom na globalne probleme povezane sa zbrinjavanjem otpada, dodatna proizvodnja novih količina otpada svakako ne ide u prilog održivoj i zdravoj budućnosti, stoga je ovaj potez adidasa dobar poticaj i za ostale tvrtke da promisle o budućnosti.

 

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori