6 stvari koje bismo trebali zaboraviti nakon tridesete

Tijekom odrastanja susrećemo se sa stvarima koje nas iznenade, razočaraju i povrijede, no s vremenom shvatimo kako većina situacija s kojima smo se susreli tijekom života, a negativne su, zapravo su lekcije pomoću kojih naučimo razumjeti život i prihvatiti sebe. Sigurno ste primijetili da ono što vas je nekad jako uzrujavalo, s vremenom mnogo lakše i mirnije prihvaćamo. S godinama naučimo mnogo o samokontroli i osnaživanju vlastitog samopouzdanja.

Veliki ciljevi su samo kontrolne točke i pomažu nam da se nadograđujemo i usavršavamo, dok svakodnevni trenuci druženja s prijateljima, maženje na kauču, smijeh s bliskim ljudima nas čine zadovoljnijima.

Čini se da postizanje ili nepostizanje ciljeva nema nikakve veze sa srećom. Gledanje unatrag, neki od najvećih neuspjeha koji su se u prošlosti činili katastrofalni, danas djeluju gotovo pa besmisleno. Oni su samo dio života.

Stoga su tridesete godine kada bismo trebali biti najzadovoljniji sobom i najispunjeniji. U ovim godinama smo se, vjerojatno već dobro upoznali i sada je pravo vrijeme za uživanju u vlastitim kvalitetama, uspjesima, ali i ljudima koje volimo.

Konfekcijski broj

Borba s kilogramima je najčešći izazov s kojim se gotovo svi susrećemo. Uspoređivanje s drugim ljudima i trendovima koji vladaju na modnim pistama i u medijima, prolazni su i gotovo pa jednodimenzionalni, stoga, što prije upoznamo i prihvatimo vlastite prednosti i atribute, postanemo zadovoljni vlastitim ponašanjima i kvalitetama, to ćemo manje mariti za pravila u koja se uklapamo ili ne. Važnije je voditi brigu o zdravim navikama, ugodnom i odgovornom načinu života, umjesto toga koji je naš konfekcijski broj.

Ljude koji vas ne zaslužuju

Ako vas ljudi koji vas ne bodre, okružuju, onda oni uistinu ne bi trebali pripadati vašem okruženju. Oni koji čine da se u njihovoj blizini loše osjećate i koji vam nameću osjećaje krivnje ili manje vrijednosti, ostavite iza sebe i okružite se s onima uz koje ćete se osjećati sigurno, sretno i zabavljeno. Tridesete nisu vrijeme kada biste trebali pristajati na loše kompromise.

Spavanje sa šminkom

Ovo je nešto što NIKADA ne trebamo raditi u našim tinejdžerskim godina, dvadesetima, s pogotovo ne u tridesetima. Ostaci šminke nakupljeni u porama, neće pomoći vašem izgledu da izgleda svježe i blistavo.

Negativnost

Pesimističan pogled na svijet, sumnja u sebe i svoje kvalitete, osvrtanje na negativne komentare. Što god učinili, uvijek će se pojaviti netko tko se s vama ili vašim postupcima neće složiti i tko će pronaći manu. I to vas nikako ne bi trebalo biti briga sve dok ste sigurni da ispravno postupate i činite onako kako se osjećate.

Dugove

Ovdje nije riječ o otplaćivanju kredita za npr. kuću ili auto, riječ je lošem upravljanju financijama što vam može zakomplicirati život. Skupljanje duga po kreditnim karticama i bezglavo shoppingiranje je nešto što biste trebali držati pod kontrolom, odnosno ostaviti iza sebe. Zapitajte se treba li vam nešto uistinu i možete li si to priuštiti. Tek tada ćete biti sigurni da pravilno raspolažete vlastitim financijama.

Manjak samopouzdanja

Samopouzdanje je ključ uspjeha. Stoga, svaki dan učinite barem jednu stvar koja će vam pomoći u osnaživanju vlastitog samopouzdanja. Obratite pažnju na sve ono u čemu ste dobri i pretjeranu samokritičnost i nesigurnost ostavite iza sebe.

Foto: Instagram

1