Nova hrvatska craft piva

Nova hrvatska craft piva

5th element 1

5th Element – Gerweiss

Iz Pivovare Daruvar stiglo je i peto pivo linije 5th Element – Gerweiss, koje je u vrtu Rougemarina pred brojnim uzvanicima, ljubiteljima i poznavateljima piva, doživjelo svoju ljetnu promociju. Uz delicije iz radionice chefa Marina Medaka koje se sljubljuju s aromom Gerweissa, daruvarski majstor pivar Krešo Marić predstavio je pravo ljetno osvježavajuće craft pivo.

Brend 5th Element rođen je 2014. kao doprinos Pivovare Daruvar pivskoj sceni koja se počela obogaćivati posebnim pivima proizvedenim u malim količinama s naglaskom na umjetnost stvaranja posebnih aroma, okusa i mirisa craft piva. Osnovna četiri sastojka piva, slad, voda, hmelj i kvasac u liniji 5th Element predstavljeni su kroz četiri elementa: vatru, zemlju, vodu i zrak. Receptura svakog piva dobiva svoju istinsku moć tek u trenutku kada joj se dodaje peti element, a to je ljubav. Tek dodatkom LJUBAVI, poručuju iz Pivovare Daruvar, nastaje prava čarolija, koju donosi ispijanje piva BART, LELA, ABA i IIPA, kojima se ovog ljeta „just in time“ pridružuje i najnovije pivo iz linije 5th Eelement – GERWEISS.

Gerweiss na ledu

5th element 2

Inspiracija u vatri & zemlji

Inspiriran VATROM i ZEMLJOM, elementima odgovornim za ljetne vrućine, daruvarski majstor pivar Krešo Marić stvorio je osvježavajuće i aromatično ljetno, pšenično pivo njemačkog stila. Kombinacija četiriju vrsta slada među kojima dominira pšenični, u najboljoj maniri predstavlja ZEMLJU dok specijalni soj kvasca gornjeg vrenja poput VATRE iz pšeničnog slada pred Vas stavlja uzbudljivu aromu pravog, njemačkog pšeničnog piva. Gerweiss je pivo punog tijela, sladnih, gotovo krušnih aroma s prepoznatljivom notom banane koja potječe od kvasca, smanjenog alkoholnog karaktera, jako karbonizirano i osvježavajuće. Sljubljeno s plodovima mora, laganim desertom ili aromatičnim tvrdim sirevima oduševit će i najistančanije okuse.

5th element 3

Osnovni sastojci

„Poznato je da se pivo sastoji od četiri sastojka: vode, slada, kvasca i hmelja, a peti element je ono nešto – ljubav, tradicija i pivar koji to radi. Zbog toga smo i nazvali ovaj brend 5th Element u kojem prevladava gorčina i aroma. Prvo je to pivo skuhano u jednoj industrijskoj pivovari u Hrvatskoj što je posve neobično, ali želja nam je da prosječnom potrošaču svijetlog lager piva približimo craft pivo, što zbog naše tehnologije i distribucije možemo po razumnoj cijeni “, kaže majstor pivar Krešo Marić. Dodaje da je titula “majstor pivar” vezana isključivo uz male pivovare jer je teško očekivati da tehnolozi u velikoj pivovari mogu dati svoj osobni obol industrijskoj standardiziranoj proizvodnji. Osim toga, craft piva nastala su na ferementaciji, a upravo sva piva Pivovare Daruvar nastaju procesom fermentacije i odležavanja.

5th element 4

177 godine Pivovare Daruvar

Pivovara Daruvar primjer je kako tvrtka s tradicijom od čak 177 godina odgovara na moderne tržišne trendove. Iskustvo svojih stručnjaka pretočila je u proizvod koji je moderan i odlično prihvaćen, iza kojeg stoji ideja i znanje majstora pivara Kreše Marića, a iznad svega strast za stvaranjem vrhusnkog iskustva ispijanja piva. Nove generacije ljubitelja piva zahtjevnije su nego ikada i vrlo dobro znaju što žele. Pivo naručuju jer ga poznaju i cijene. Zbog svega navedenog 5th Element sa svojih pet pivskih priča jedinstvena je pojava na tržištu i kao takva vrijedna svake pažnje.

5th element 5

IMG_6802

IMG_6829

Usluga s 2,5 m visine

Učitati još
Zatvori