10 igara za plažu koje garantiraju smijeh i zabavu
10 igara za plažu koje garantiraju smijeh i zabavu

10 igara za plažu koje
garantiraju smijeh i zabavu

Plaža je idealno mjesto gdje se možete prepustiti i razmaziti sva osjetila. Iako neki voli sunčanje, izležavanje i plivanje, drugi biraju nešto aktivniji odmor. Ako ste još k tome i s djecom na odmoru, potrebno je imati ideje za igre i zabavljanje. Ne morate imati mnogo rekvizita kako biste iskoristili dan proveden na plaži.

U nastavku donosimo nekoliko ideja. Igre nisu namijenjene samo za one najmlađe, već i za sve one koji su spremni zabaviti se i dobro se nasmijati.

Picigin

Picigin je igra u kojoj nema pobjednika. Osnovna pravila su vrlo jednostavna: igrači stoje u krugu dovoljno udaljeni jedan od drugog u moru koje nije preduboko te se dodaju loptom, nastojeći pri tom da lopta ne padne u more.

picigin
Profimedia

Povlačenje užeta

Idealna igra ako ljetujete s prijateljima jer je za ovu igru potrebno više ljudi da bi se stvorila dva tima. Klasična igra koju smo gotovo svi igrali još u vrtiću, savršena je za igranje na plaži — posebno zato što će momčad koja izgubi imati meko tlo na koje će pasti. Sve što vam je potrebno jest uže, dobra atmosfera i čvrste ruke i noge.

povlačenje užeta

Limbo

Sve što trebate je zategnuto uže, štap ili veslo i dobra muzika. Limbo garantira dobru zabavu bez obzira na okruženje.

limbo
Profimedia

Badminton

Badminton mogu igrati dva ili četiri igrača. Igrači reketom udaraju badmintonsku lopticu tako da prijeđe mrežu i padne u suprotnu polovicu terena, a s ciljem da je protivnik ne uspije vratiti. Loptica se smije udariti samo jednom prije nego što se baci preko mreže.

Sve što vam treba jest reket i posebna pernata loptica koja se kreće puno sporije od tipične teniske loptice.

badminton

Odbojka na plaži

Ovo je također igra u kojoj je potrebno više ljudi, stoga je idealna ako ljetujete s ekipom. Odbojka na pijesku jedan je od najpopularnijih ljetnih sportova. Dovoljni su vam kupaći kostim, lopta i mreža.

odbojka

Bacanje frizbija

Idealna igra koju možete igrati bilo gdje da se nalazite, pod uvjetom da ne puše jak vjetar. Njime se možete zabavljati i na plaži na pijesku ili se dodavati u moru. Dobra je stvar da je idealan i za vašeg kućnog ljubimca. Bacite mu frizbi, a on neka ga lovi i donese. Uživat ćete vi i vaš pas. Sve što treba za ovu dinamičnu igru je rekvizit u oblika tanjura.

frizbi

Uno

Svaki igrač dobiva po 7 karata. Ostale karte se okreću licem prema dolje i stavljaju na hrpu s koje se izvlače karte. Jedna se karta okreće i igra može početi. Pravila su nam svima poznata, a vrlo važno je da dok držite pretposljednju kartu kažete ‘UNO’ jer time upozoravate druge igrače da ćete u sljedećem krugu završiti igru. Često se zna dogoditi da se zaboravi reći ključna riječ ili neki igrač mora vući i po nekoliko karata pa igra garantira puno smjeha, zabave i šale.

kartanje na plaži

Napuni bunar

Natjecateljske igre najmlađi jednostavno vole, pa su one siguran recept za zabavan dan na plaži. Sve što vam treba za igru jesu lopatice i kantice. Iskopajte dvije rupe u pijesku koje će predstavljati bunar te podijelite djecu u timove. Nakon toga dajte znak za početak i neka se natječu tko će prvi napuniti ‘bunar’ s vodom iz mora.

kantica za plažu

Memori sa školjkama

Igra je to s kojom vježbate memoriju, a ujedno zabavan način za učenje. Možete učiti primjerice matematiku – na jednoj školjki ispisati broj, a na drugoj slovima ime broja.

školjke

Utrke na luftiću

Luftići su idealni za izležavanje na vodi, ali možete ih iskoristiti za natjecateljske igre koje će posebno zanimljive biti djeci. Organizirajte vodenu utrku s jednog kraja plaže na drugi, a pobjednik osvaja sladoled.

luftići

Kako god bilo, iskoristite boravak na plaži na najbolji mogući način. Najvažnije od svega je da radite ono što volite, ali prije svega zaštitite se od sunca i velikih vrućina. Imajte vodu pri ruci, kremu sa zaštitnim faktorom i šešir. Izbjegavajte najveće vrućine i odmorite u hladu.

Foto: Profimedia, Pexels, Unsplash

Učitati još
Zatvori