10 genijalnih ideja za zamatanje božićnih poklona
10 genijalnih ideja za zamatanje božićnih poklona

10 genijalnih ideja za zamatanje
božićnih poklona

Stigla je još jedna blagdanska sezona, što znači da je vrijeme za ukrašavanje, kićenje božićnog drvca, planiranje obiteljskih druženja i sastavljanje popisa darova za kupnju. Nakon što u potpunosti ukrasite kuću u blagdanskom duhu vrijeme je za poklone. Božić je vrijeme darivanja, a kakvim god božićnim poklonima odlučite iznenaditi svoje najdraže, dobro zamotan paket uvijek ga čini posebnijim.

Kako zamotati poklon

Nakon što završite s kupnjom, pred vama je zamatanje darova. Izdvojili smo nekoliko genijalnih ideja za zamatanje božićnih poklona koje će impresionirati vaše prijatelje i obitelj. Svi znamo da je najvažnija gesta, no kreativne ideje za zamatanje darova mogu dodati osobni pečat vašem blagdanskom daru  — a bonus je ako svoje darove uspijete staviti ispod bora dovoljno rano, pa mogu poslužiti i kao dekoracija.

10 ideja

Pronašli smo tradicionalne, moderne i kreativne ideje za zamatanje darova koje vrlo lako možete rekreirati. Postoje beskonačni načini da oslobodite maštu i uključite svoju kreativnu stranu. Možete čak dati dva dara u jednom ako svoje darove ukrasite domaćim blagdanskim ukrasima ili božićnim rukotvorinama koje će vaši najmiliji poželjeti zadržati.

S tim smo ciljem izdvojili najbolje ideje za zamatanje koje su jednostavne za rekreirati, a ujedno i daju onaj personal touch!

Reciklirani papir

Ovaj papir sve češće viđamo i u cvjetnim aranžmanima, a sada ga možete upotrijebiti i kao papir za zamatanje.

Kako biste uljepšali sam paket, oko papira možete omotati špagu od jute ili baršunastu mašnu, a možete dodati i neke zimske ukrase poput grančice bora ili sušeno voće za onaj poseban blagdanski efekt.

Novinski papir

Iskoristite novinski papir za zamatanje poklona. Još je posebniji poklon onaj koji je umotan u list iz novina ili časopisa koji je omiljen osobi kojoj poklanjate dar ili pak možete iskoristiti časopis na stranom jeziku. Na kraju možete dodati vrpcu i ukras kako biste sve zajedno uskladili.

DIY papirnati ukrasi za zamatanje poklona

Ove božićne zvijezde od papira prekrasan su detalj. Ručno ih izrežite i zavežite vrpcom, a nakon što se poklon otvori, zvijezda može poslužiti kao personalizirani ukras za bor.

Dodajte prirodne detalje 

Za darove s rustikalnim štihom upotrijebite sezonske biljke poput grančica, borovih češera i štapića cimeta za uljepšavanje paketa umotanih u reciklirani papir i povezanih jutenom vrpcom.

Zimske biljke pričvrstite na samo pakiranje. Naime, ove biljke možete nabaviti i tijekom šetnje u prirodi ili šumi, a efekt će biti skroz blagdanski.

Ideja za zamatanje poklona u obliku božićnog drvca

Tražite savršen detalj kojim ćete ukrasiti omotani poklon? Uzmite grančicu jele i brzo i jednostavno stilizirajte mini božićno drvce. Osim toga, božićno drvce možete stilizirati i zelenom svilenom trakom koju ćete pričvrstiti ljepljivom trakom.

Kartice s blagdanskim željama 

Za izradu kartica ne treba vam puno. Uzmite papir, izrežite ga u obliku koji želite, napišite lijepe želje ili posvetu. Nakon toga napravite rupicu kroz koju ćete provući vezicu ili traku s kojom ćete omotati poklon. I to je to! Dobit ćete lijep i personaliziran poklon.

Životinje kao omot za poklon 

Upotrijebite ukrasne trakice i kolaž kako biste stvorili lica omiljenih životinjica koje simboliziraju blagdane na papiru za zamatanje. Na taj ćete zabavan, a opet jednostavan način ukrasiti božićne poklone koji će još više razveseliti one najmlađe.

Medenjaci kao ukras

Ove godine omotajte svoje darove jestivim detaljima. Bilo da je riječ o sušenom voću ili gingerbread kolačićima, u ovo blagdansko vrijeme valja se i zasladiti.

Tkanina

Možete se odlučiti i za božićni poklon umotan u tkaninu. Kako bi poklon izgledao još bolje, na njega možete pričvrstiti češere, grančice ili neku druge plodove iz prirode. Jednostavno, praktično i efektno. Tkanina i grančice mogu nakon otvaranja poklona poslužiti kao dekoracija za stol.

Sušeno voće

Sušeno voće, pogotovo komadići limuna ili naranče bit će idealan ukras za vaše božićne poklone. Jednostavni su za napraviti, a u kombinaciji s ukrasnom trakom dobit ćete savršeno zapakiran poklon.

Foto: Profimedia, iStock, Unsplash, Pexels, Instagram

Učitati još
Zatvori