Život se polako vraća u Zagreb: Evo gdje izlazimo u tjednu pred nama

Život se polako vraća u Zagreb: Evo gdje
izlazimo u tjednu pred nama

U Zagrebu se već polako osjeća da prestaju godišnji odmori i ulice se ponovo pune ljudima. To se posebno vidi i na sceni jer zadnji tjedan kolovoza obiluje brojnim kulturnim događanjima. Isplanirajte si već sada tjedan uz naš popis kulturnih događanja na koja ćemo ići u tjednu pred nama.

Koncerti na otvorenju Art Zagreba

Za vrijeme ovogodišnjeg izdanja Art Zagreba, vrt Hale V bit će pozornica dvaju koncerata: na samom otvorenju 27.kolovoza zagrebački psych funk kvintet nemanja predstavit će novi album, Cosmic Disco, nastao kao odgovor na Tibetansku knjigu mrtvih, a 28.kolovoza koncert će održati Sara Renar, zagrebačka kantautorica eksperimentalno-indie-pop izričaja suptilnih melodija, koja u nastupima koristi i kazališne elemente. Više o Art Zagrebu čitajte ovdje.

Foto: Dimitrije Simovic

Motovun u Laubi

Dosad neviđena avantura Motovun Film Festivala uskoro zatvara svoj krug. Nakon turneje po Hrvatskoj filmska karavana stiže 27. kolovoza na svoju završnu postaju, u zagrebačku Kuću za ljude i umjetnost – Laubu. Svi koji dosad nisu imali prilike gledati filmove na čak 38 projekcija diljem zemlje, moći će ovdje do 6. rujna pogledati sve naslove iz ovogodišnje konkurencije. U 11 dana bit će prikazano 14 dugometražnih filmova uz niz popratnih događanja. Sve o programu čitajte ovdje.

Filmska glazba na Prisavlju

U subotu, 29. kolovoza u 21 sat na sunčanoj strani Prisavlja održat će se koncert “Noć filmske glazbe” pod ravnanjem mlade dirigentske zvijezde, maestra Vetona Marevcija (28). Najbolji mladi glazbenik za 2018. godinu, uz Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije, publici će izvesti glazbu iz najvećih filmskih naslova kao što su Superman, Star Wars, Gospodar prstenova, Pirati s Kariba i mnogih drugih.

Matija Dedić na Sceni Amadeo

U četvrtak, 27.08. očekuje nas Matija Dedić s glazbom Zlatana Stipišića Gibonnija. Matija Dedić renomirani je glazbenik svjetskoga glasa i pijanist čija se neupitna virtuoznost potvrđuje iz izdanja u izdanje. Fasciniranost glazbom provela ga je kroz različite glazbene pravce, a najveću inspiraciju pronašao je u slobodi izražavanja koju mu pruža jazz. Nakon brojnih Porinom nagrađenih izdanja i kompozicija, Matija je pronašao izazov u obradama pjesama jednog od naših najistaknutijih autora – Zlatana Stipišića Gibonnija. Koncert počinje u 20:30 sati u Galeriji Klovićevih dvora. Ulaznice dostupne ovdje.

Foto: Mare Milin

Foto: PR

Učitati još
Zatvori