Život se polako vraća u grad – ovo su najzanimljivija događanja na koja idemo za vikend

Život se polako vraća u grad – ovo su najzanimljivija događanja na koja idemo za vikend

Ljeto u Tehničkom

Pred nama je vikend prepun događanja i možemo već reći da se život polako vraća u grad. Izdvojili smo nekoliko različitih događanja na koja ćemo mi ići ovaj vikend. Krećemo s buvljakom, cirkuskom predstavom i izložbom večeras.

Opuštena pozornica & Kino Cirkus za vikend pod zvijezdama

Opuštena pozornica & Kino Cirkus, ovaj put su smješteni u dvorište Pogona Jedinstvo i kluba Močvare. Program će se odvijati u znaku vatre i dokumentarnog žonglerskog filma, koji svojim naslovom „Sizifov ples“, možda ponajbolje opisuje trenutnu situaciju u društvu, umjetnosti, a pogotovo na nezavisnoj kulturnoj sceni. U sklopu »Opuštene pozornice« predstavit će se vatreni LAS CALAVERAS, koji će dočarati magiju vatre i kako se njome upravlja, dok Kino Cirkus ovoga puta donosi istovremeno dirljiv i tužan žonglerski dokumentarac naslova „SIZIFOV PLES“ o životu jednog od najpoznatijih žonglera Ernestu Montegu. Za opuštenu atmosferu zadužen je DJ BOROVICH – prvo uho kozmičke selekcije Hrvatske Funk Delegacije. Uz njegove gramofonske milozvuke, s vatrom će zaplesati i nekolicina free style žonglera. Ulaz je slobodan, a dobrovoljna donacija je dobrodošla. U slučaju kiše, program se odgađa za sljedeći dan.

Vintage Baazar u Tehničkom /// Tehnički ispravno!

Danas i sutra (5. i 6.6.) od 17h do 21h, u sklopu Ljeta u Tehničkom održava se veliki, povratnički fashion Vintage Bazaar. Na Bazaaru možete pronaći čak 6 vintage izlagačica s morem jedinstvenih, šarenih, ljetnih komada. Kupujte etički i ekološki i ponesite svoje platnene vrećice. Popijte cugu s izlagačicama, poslušajte kul glazbu i provedite vikend u sjajnom, novom, out-door prostoru u gradu.

Izložba Cirque Ceramic u KIOSKU

U 19 sati na otvorenom ispred KIOSKA (istočni izlaz/ulaz u SC), otvara se izložba Cirque Ceramic autorice Agate Lučić. Prvo je to zbivanje u dvorištu donedavno pustog Studentskog centra, a nakon otvorenja izložbu ćemo moći pogledati radnim danom od 10 do 20 sati.

Ljetno kino Tuškanac

Otvara se Ljetna pozornica Tuškanac i tijekom tri ljetna mjeseca postat će nezaobilazno mjesto ljubitelja filma i kulture. Ljetnu pozornicu tradicionalno otvara Svjetski festival animiranog filma Animafest Zagreb, koji će od 5. do 7. lipnja najaviti svoje jesensko izdanje. Što gledamo ovog vikenda provjerite ovdje.

FJXGNG: BLOCK PARTY VOL. V

Prijateljski povezani festivali Ferragosto JAM i Graffiti Na Gradele unatoč trenutnoj situaciji brzo su reagirali i 6. lipnja vraćaju se sa svojim tradicionalnim Block party druženjem u ljetnom vrtu Vintage Industriala. U planu je popodnevno crtanje grafita, zabavne nagradne igre, DJ nastupi i večernja svirka. Program počinje u 16 sati a ulaz je slobodan.

POTRESNO DOBAR TULUM U Q’ART-U

Projekt Ilica: Q’art 2020. ove se godine odvija u posebnim okolnostima. 7. lipnja 2020. Ilica će biti zatvorena za promet i opet postati mjesto susreta građana. Najzanimljivija događanja obuhvatit će umjetničke akcije, urbane kolaže, izložbe, glazbu, plesne izvedbe i performanse. Održat će se i ulične revije, buvljak i drugi pop-up događaji iznenađenja. Ove godine glavni je partner projekta kazalište Gavella. Njezina je devastirana zgrada dobila crvenu oznaku nakon potresa pa će svoje programe, iznimno ovom prilikom, preseliti u prostor Q’ART-a. Event se održava od 09:30 – 14:30 na području Ilice (od Frankopanske do Primorske).

Foto: Facebook, PR

Učitati još
Zatvori