Još 4 dana do Zen Opuzen Art Festivala

Još 4 dana do Zen Opuzen Art Festivala

zen-opuzen-slider-1

Ako sanjate o vikendu u prirodi, u umjetničkoj koloniji, okruženi prekrasnom vegetacijom neretvanske delte, vrijeme je da posjetite Opuzen, koji već treću godinu za redom priređuje feštu ulične umjetnosti, edukacije i glazbe kroz Zen Opuzen Art Festival .

Zen Opuzen

Trodnevno događanje od 30. lipnja do 02. srpnja 2017. okupit će poznate ulične umjetnike iz zemlje i regije i oživjeti fasade Opuzena kroz druženje s građanima i gostima. Poznata ekipa koju predvode Lonac, Lunar, Modul, Bare, Hana i mnogi drugi udružit će snage kolegama iz BiH, Srbije i Francuske oslikavanjem opuzenskih pročelja, što cijeli Opuzen transformira u veliku galeriju na otvorenom.

IMG_4355

No, možda najveće iznenađenje ove godine oni su street artisti koji vam uz oslikavanje murala donose i druge vještine na opuzensko sunce. Umjetnica Artitude izrađivat će šašave životinje papier mache tehnikom, „rječiti“ Mane Mei predstavit će svoje popularne radionice „stampanja“ na majicama dok veseli kolektiv Artu Ditu farba u društvu svoja dva psa, a potom po prvi put u Dalmaciji svira kao Dog’s Beach ! Grad će predstavama i žongliranjem zaigrati Nikolina Majdak a glazbeni program festivala dodatno će začiniti DJ Kuna i performer Zoran Jambrešić. Bijegom u prirodu, čeka nas Nikola Faller sa svojim skulpturama od slame. To je tek dio aktivnosti koje vas očekuju uz riječne rukavce čarobne Doline.

Street Art & glazba

Zen Opuzen u svoj program aktivno uključuje zajednicu i otvara svoje trgove, škole i ulice svima koji žele bolje upoznati život i običaje neretvanskog kraja. Ulaz na festival je besplatan a svi zagrepčani željni vikend avanture u prirodi mogu u Art Park-u nabaviti karte za organizirani izlet na jug. Ovogodišnji izvođači pomno su odabrani, ne samo zbog impresivnih uradaka, nego i zbog njihove društvene uključenosti i poruka koje šalju svojim djelima poput poruke veselja, uzajamnog poštovanja i konceptualnog rada kroz koji zajednica dobiva znatan pozitivni impuls na više razina.

street art cover final

 

Foto: Zen Opuzen

Učitati još
Zatvori