Završeno snimanje Mamma Mia! Here We Go Again na Visu

Završeno snimanje Mamma Mia! Here
We Go Again na Visu

Mamma Mia! Here We Go Again na Visu

Na prekrasnom otoku Visu, u utorak 10. listopada, pala je zadnja klapa hrvatskog dijela snimanja filma Mamma Mia! Here We Go Again, nastavka velikog kino hita iz 2008. godine. Filmska ekipa je na otoku provela 24 dana snimajući, dok je na setu bilo angažirano više od 270 hrvatskih filmskih djelatnika. Kako su se hollywoodski glumci provodili na Visu možete pročitati ovdje.

Posljednji dan Visa

Posljednjeg dana snimanja Vis je posjetio i ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra Daniel Rafaelić. Na setu je o odličnim dojmovima s kojima odlaze iz Hrvatske razgovarao s izvršnom producenticom Nicky Kentish Barnes. ‘Beskrajno sam zadovoljan profesionalnošću koju sam vidio kako na setu, tako i u pripremamam samog snimanja. Hrvatski filmski radnici pokazali su zavidnu razinu profesionalnosti i rada u potpunosti komplementarnog sa stranim partnerima. Senzacionalnom izgledu Hrvatske u filmu ‘Mamma Mia 2! Here We Go Again’ posebno je doprinijela i besprijekorna pomoć i logistika lokalne vlasti te zavidna suradnja stanovnika otoka Visa. Posebno sam zadovoljan konstruktivnim nastojanjima hrvatskih filmskih radnika za povećanjem njihove prisutnosti na stranim produkcijama kao i inzistiranju na partnerskim odnosima između stranih i domaćih djelatnika. Na kraju, s posebnim ponosom ističem kako je domaća produkcija pokazala veliku društvenu odgovornost omogučivši viškim učenicima, koji u svojim školama imaju medijsku kulturu, posjet filmskom setu. To je još jednom pokazalo kako su mjere poticaja stranim snimanjima u RH, uz evidentne pozitivne strukovne, stručne i ekonomske pokazatelje, postale i sastavni dio svakodnevnog obrazovanja i odgoja naših budućih kulturnih stvaraoca i konzumenata.’ – izjavio je tom prigodom ravnatelj Rafaelić.

Autor scenarija i redatelj fima Mama Mia! Here We Go Again je Ol Parker, producenti su Judy Craymer i Gary Goetzman (koji su zaslužni i za produkciju originalnog mjuzikla), dok su autori glazbe te ujedno i izvršni producenti osnivači i članovi švedske grupe ABBA Benny Andersson i Björn Ulvaeus. Uz originalnu glumačku postavu koju čine Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgård, Julie Walters, Christine Baranski, Amanda Seyfried i Dominic Cooper, u nastavku ćemo gledati i nova imena kao što su Lily James, Josh Dylan, Jeremy Irvine, Alexa Davies i Jessica Keenan Wynn. Premijera filma očekuje se na ljeto 2018. godine.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori