Zašto bi trebali gledati seriju Veep, ako još niste počeli

Zašto bi trebali gledati seriju Veep,
ako još niste počeli

veep 7

Obožavali smo ju kao kultnu Elaine u sitcomu Seinfeld, a u seriji ‘Veep’, glumica Julia Louis-Dreyfus, naprosto briljira. Ona u seriji glumi Selinu Meyer, bivšu senatoricu, sada potpredsjednicu SAD-a koja se na prilično specifičan i iznimno komičan način nosi s tom svojom, novom političkom ulogom. Serija je ušla u svoju šestu sezonu emitiranja, a zbog čak sedam nominacija za nagradu Golden Globe te do sada osvojenih čak 44 nagrade i 133 nominacije, izgleda da se posljednja sezona uskoro ne nazire. Donosimo razgovor s glumcima Annom Chlumsky (Amy Brookheimer), Mattom Walshom (Mike McLintock) i Timothyjem Simonsom (Jonah Ryan) u kojem su nam otkrili kako izgleda nova sezona, a pratiti ju možete na HBO-u i HBO GO-u.

Na kraju zadnje sezone dogodila se velika promjena za Selinu i njezin tim nakon što je izgubila izbore. Kako se likovi sada snalaze, što ih očekuje u sljedećoj sezoni?

Anna Chlumsky: Na završetku pete sezone, Amy je zaljubljena u Buddyja. I ona se veseli tom pravom, realnom životu koji je promatrala samo u Big Red reklamama. To je više američka referenca – one su jako sexy, te reklame za žvakaću gumu. To je kao nešto dulji poljubac…

Matt Walsh: Osvježenje s Big Redom.

Anna Chlumsky: Da, ljube se, to je iskaz ljubavi. I to je ono što bi ljubav trebala biti. Dakle, Amy je zaljubljena i živi svoju Big Red reklamu, no u Nevadi. I radnja se nastavlja godinu dana kasnije , i dalje u Nevadi. Sada radi na Buddyjevoj kampanji – njegova je menadžerica kampanje, no i zaručnica. To će očigledno proći glatko…

Matt Walsh: Mike završava petu sezonu ne znajući da je zapravo najgori u timu osoblja. Upravo će dobiti otkaz, no to još ne zna. U isto vrijeme pokušava imati djecu tako da nastavljamo u šestu sezonu s njegovom šestogodišnjom kineskom kćerkom, Ellen. Osim nje, surogat majka rodi mu blizance, tako da sada ima dvoje djece i nema posao. Tako da je trenutno Mr. Mom i pokušava na sve načine zaraditi novac.

veep 5

Timothy Simons: Ja jako volim slomljenog Mikea. Slomljeni Mike s brodom. Kojeg pokušava prodati na eBayju.

Anna Chlumsky: Znate što je smiješno oko toga? To je zapravo Mikeov sretan život, to bivanje i život doma.

Timothy Simons: Nastavljamo i s Jonahom koji je sada kongresnik u službi države New Hampshire. No, nitko se ne obazire na njega, posebno zato jer je svježi kongresnik. Svi ga mrze. Što nije baš nešto mnogo drugačije nego prije, no sada on pokušava pridobiti moć u kongresu, no ponaša se kao kompletni idiot.

veep 6

Tko je u Jonasovom timu?

Timothy Simons: Ben i Kent su u njegovom timu. Nisu zadovoljni, no to je jedini posao koji mogu dobiti.

Anna Chlumsky: Jesam li Vam ikada ispričala da sam za CBS radila na pilotu o tri nova kongresnika koji su morali dijeliti kuću? Zvao se House Rules. I ja sam glumila njihovu šeficu osoblja. to je bilo dvije sezone prije Veep.

Timothy Simons: Da, mnogo njih ne zarađuje dosta za normalan život tako da se često snalaze s dijeljenjem kućanstva, cimerima, a neki čak spavaju u svojim uredima. Tako ćemo i Jonaha naći kako spava na podu svog ureda.

veep 3

Je li je bilo zabavno pronići u rad Kongresa, koji zapravo ima svoj specifičan sustav?

Timothy Simons: Da, bilo je jako zabavno, posebno prilikom istraživanja. Ja nisam bio odličan učenik, tako da moje znanje o vladi, kongresu i političkim ustrojima nije bilo dovoljno dobro. Morao sam naučiti mnogo o tome kako stvari funkcioniraju, posebno Kongres. No, to je idealno mjesto za njega… jer je osjećaj biti senator nešto posebno, no iskreno, mislim da svaka budala može biti izabrana u Kongres. Bilo je zabavno ući u taj svijet i vidjeti kako se Jonah snalazi, kako se ponaša s nešto moći u svojim rukama.

Ako je Amy u Nevadi, što to znači da niste imali zajedničkih scena ove sezone?

Anna Chlumsky: Ne, nismo. Zapravo kao da su snimljene tri serije u jednoj. Tri zapleta se paralelno dešavaju.

veep 4

Matt, je li je došlo do svojevrsnog olakšanja jer tvoj lik  nije više na svom starom poslu i njegov novi, stvarni život je čak smješniji i komičniji nego prije?

Matt Walsh: Svaki dan dobijem više upita na Twitteru da je li je to isti Mike McClintock? Ne, nije – još je gori. Što je teško povjerovati, no istina je.

Radeći ovim tempom, intenzitetom , možete li sami sebi dati oduška od cijelog SAD ciklusa novosti, vijesti, posebno s obzirom na trenutačnu političku situaciju?

Anna Chlumsky: Da, možete. i to kroz cijelu administraciju države. Bila sam politički ovisnik na koledžu. Studirala sam međunarodne odnose i sanjala sam da radim u Zapadnom krilu. No, onda je moj tadašnji dečko završio u ratu i sve se nekako prelomilo. Prestala sam pratiti politiku, pričati o njoj. Postala sam tipičan primjer neinformirane američke osobe tog tipa. No, od posljednjih izbora politika me opet usisala.

Matt Walsh: To je neizbježno, posebno sada.

veep 2

Anna Chlumsky: Privatno smo svi roditelji. I sve se nadam da će doći vrijeme kada ćemo svojoj djeci samo odmahnuti rukom i objasniti da je to bio jedan period u američkoj povijesti, jedna smiješna greška od četiri godine. U najgorem slučaju, selimo se u Peru jer je 3. svjetski rat neminovan.

Matt Walsh: To je naravno, najgori scenarij.

veep 1

 

 

Učitati još
Zatvori