Zanimljive izložbe i jedan umjetnički festival samo su dio pregleda događanja u tjednu pred nama

Zanimljive izložbe i jedan umjetnički festival samo su dio pregleda događanja u tjednu pred nama

U tjednu koji je pred nama pregršt je događanja. Mi smo izabrali dvije sjajne izložbe i jedan umjetnički festival koji će se posebno svidjeti najmlađima.

Nika Mokos – ‘Suštine’

Početak tjedna dobro je startati za izložbom fotografija. Fotografije mlade autorice Nike Mokos rezultat su filozofskih promišljanja o konceptima koji nadilaze mogućnost logičkih zaključaka. Kroz splet filozofskih i psiholoških pitanja o vječnosti, o biti, o ljudskom životu kao fragmentu prašine u sveukupnosti postojanja. Nika Mokos katarzu pronalazi u kreativnom izrazu u mediju fotografije. Međutim, njeni radovi ne daju jednoznačan odgovor, već dapače nude zbir novih pitanja. Fotografiranjem aktova autorica simboliku i estetiku tijela koristi kako bi naglasila efemernost našeg postojanja i djelovanja. Izložba se otvara u ponedjeljak 09.03. u galeriji Greta, u 20h.

Crteži u prostoru II – izložba Ljubomira Cote

Sjajna izložba, otvara se u utorak u zagrebačkoj Mimari. Zaokruživši svoj arhitektonski opus, preostalu kreativnu energiju Ljubmir Cota odlučio je ugraditi u kiparsku djelatnost. Većina Cotinih radova izvedena je savijanjem željezne žice. Stoga su sve njegove izložbe posebno zanimljive. Kao što se u crtežu posebna homogenost i uvjerljivost postiže povlačenjem samo jedne jedine linije, koja tvori i zaokružuje obris, tako i u kiparstvu ovoga autora kontinuirani tok jedne te iste žice postaje sredstvom uvećane koherencije i cjelovitosti dojma. Izložbu možete pogledati do kraja ožujka.

Zagreb Clown Festival

Na nekoliko lokacija u Zagrebu u četvrtak starta Zagreb Clown Festival. Međunarodni festival klaunskog kazališta Prvi je to i jedini festival kod nas koji klaunsku umjetnost donosi u sam centar kazališnog zanimanja želeći time lokalnoj publici približiti ovu kod nas malo poznatu i nedovoljno prakticiranu izvođačku formu. Uz domaće klaunske snage poput Dražena Šivka, Ive Peter Dragan i Nikoline Majdak, posjetitelji će kroz četiri dana trajanja festivala, imati priliku gledati predstave umjetnika iz Francuske, Njemačke, SAD-a te Italije. Radi se o predstavama koje se primarno grade kroz klaunski pogled na svijet, dok je poveznica izabranih predstava žensko autorstvo- svaku od predstava potpisuje žena- bilo kao redateljica ili pak izvođačica. Više detalja na http://www.trikocirkusteatar.com/zagreb-clown-festival/

Foto: PR, Mimara: @grips

Učitati još
Zatvori