Evo gdje ćemo izlaziti u prvom tjednu srpnja u Zagrebu

Evo gdje ćemo izlaziti u prvom
tjednu srpnja u Zagrebu

Pred nama je sedmi mjesec a more je događanja u gradu. Od proslave pola nove godine, kazališnih premijera, koncerata, promocija knjige. Izdvojili smo naše favorite u bogatoj ponudi koju nudi zagrebački noćni život.

Veseli doček bolje polovice 2020. godine

Prethodnih 6 mjeseci ćemo s veseljem ispratiti jer dolazi nam bolja i ljepša polovica 2020. godine. Nju ćemo objeručke dočekati uz pjesmu, ples, predstave, pjenušac, prskalice, klopu, barenje, cugu.. ijuhuuu! U utorak na zagrebačkom Gornjem gradu imamo najsvečaniji dio tekuće godine i zato se obucite svečano ili se uopće nemojte obući. Doskakučite na Štros na jednoj nozi, doklizite Uspinjačom, svratite na šank popraviti “grbu” i doma ostavite vrtnu štihaču. Navečer se zabavite uz Kraljeve ulice u puuunom sastavu i uz vokalnu potporu Kraljice Sandre Bagarić! Vidimo se na Štrosu!

Promocija knjige “Fafarikul”

Neke su knjige da se čitaju, neke da se o njima priča, a neke da okupe drage ljude. U ove posljednje spada “Fafarikul”, na čijoj će promociji 2. srpnja u 19 sati govoriti književnica i profesorica Korana Serdarević, pisac i kolumnist Miljenko Jergović, urednik Josip Pandurić i autorica ĐČ. O knjizi ili iz knjige kazivat će ponešto glumica Daria Lorenci Flatz i glumac – inače i jedan od likova u “Fafarikulu” – Danijel Ljuboja. Službena fotografkinja bit će Adrijana Vidić. Ako i nije knjiga razlog da se dođe, onda su to svakako ljudi koje je uspjela okupiti. Budite dio srpanjskog veselja na Tuškancu, dođite!

E. Ionesco: Ćelava pjevačica

Ulaznice po cijeni od 50 kuna (25 kuna za umirovljenike) dostupne su na blagajni &TD-a te na platformi ulaznice.hr i njihovim prodajnim mjestima, a besplatne ulaznice za studente (uz predočenje studentske iskaznice) bit će dostupne na blagajni od 25. svibnja. Predstava će igrati u Atriju kazališta.

Caffe de Matoš

Ove godine ovo popularno događanje seli na drugu lokaciju. S romantičnog Gornjeg grada spušta se u jedan od najljepših gradskih parkova Ribnjak. Sve starta 3.srpnja i traje do 18.kolovoza.

Neobičan dan – novovalna slušaonica

U petak 03. srpnja ne propusti priliku da te Vintage Industrial Bar povede kroz vrijeme Novog vala, koje je stvorilo vječne bendove s prostora bivše države. Slušat će se Haustor, Idoli, Azra, EKV, Električni orgazam, Film, Šarlo Akrobata. Neće izostati ni strani izvođači Talking Heads, Blondie, Television, Duran Duran, Devo, The Cure, Tears for Fears, New Order, The Human League, The B-52-s, Joy Division, Simple Minds. Iz organizacije simbolično kažu. „Uz barsku ponudu, evociramo vremena kad je Svijet igrao rokenrol. Kod nas, socijalističke vlasti su smatrale da će lakše kontrolirati mlade ako im dopuste organiziranje koncerata. I tako počinju lude godine punk rocka i svega onoga što se umiješalo u Novi val na ovim prostorima.“ Zagrebački noćni život svakako je bogatiji od kad u Ljetnom vrtu Vintage Industrial bara možemo uživati u raznim slušaonama, koncertima i predavanjima.

Vintage Bazaar, Summer Edition

I službeno je stiglo ljeto stoga je opet vrijeme za open air buvljak u dvorištu Tehničkog muzeja u organizaciji Pločnika, 4. i 5.7. od 17 do 21 sat. Na Vintage Bazaaru možete naći 4 izlagačice s morem jedinstvenih, šarenih, ljetnih komada – haljinice, badići, naočale i asesoari, shorts, retro unisex košulje i što god vam ljetna mašta sugerira. Razmišljajte i ekološki pa ponesite svoje platnene vrećice u koje ćete smjestiti kupljenu robu.

Cirkus u Pogonu

Iako je ove godine izostao Cirkobalkana festival u Zagrebu, organizatori su odlučili podići cirkuski šator kako bi u njemu o oko njega radili, stvarali, učili, prezentirali i igrali domaći i regionalni cirkuski umjetnici i srodne duše. Neko vrijeme su “kuhali” i dogovarali i konačno pripremili javni program, koji će se uz redovne treninge i rezidencije u sklopu Cirkuske rezidencijalne mreže, održavati do 13.7. 2020. Tu će zasigurno biti i raznih iznenadnih akcija i događanja o kojima će nas obavještavati čim se ideje rode i padnu dogovori. Ako vas zanima kako izgleda cirkuski šator, želi pogledati sjajnu cirkusku predstavu i podružiti se s umjetnicima detaljan program zapratite ovdje.

Foto: Facebook

Učitati još
Zatvori