Jeste li već uočili ovaj divan street art u Zagrebu?

Jeste li već uočili ovaj divan
street art u Zagrebu?

In Memoriam 6

Selska cesta skriva novi zagrebački street art

Mnogi Zagrepčani i prolaznici Selskom cestom ispod nadvožnjaka kod križanja sa Slavonskom ulicom početkom rujna uočili su novi mural. Ili bolje rečeno – nastavak na već postojeći mural pored kojeg prolazimo i kojeg promatramo već nekoliko godina. Na lijevom kraku konstrukcije nadvožnjaka nalazi se nježan prikaz bake i četiri geometrijska lika koji simboliziraju njezine unuke: žuto sunce predstavlja autora murala Ivana Karagu, trokut je njegov brat, dok su svijetlo plavi x i ružičasti kvadrat njegovi bratić i sestrična. Ovaj istovremeno velik, upečatljiv, no i nježan rad nazvan je Unuci se igraju/Provjera. Ako ne jurite u automobilu, već se šećete ispod nadvožnjaka, zastanite i pogledajte ovaj nježan prikaz bake kako promatra svoje unuke u igri. 

Odmah pored, na drugom kraku konstrukcije nadvožnjaka, autor je naslikao novi rad koji na jako senzibilan način korespondira s radom Unuci se igraju/Provjera. Ovaj desni, naziva Karika koja nedostaje prikazuje autorovog oca kao mladića, u njegovim dvadesetim godina života.  Uz lice oca prikazani su još i lišće biljke te trokut s izlazećim linijama. Lišće predstavlja prirodu koja je po autorovim riječima, nešto najljepše što postoji, dok je trokut motiv koji se često pojavljuje u njegovim radovima.

In Memoriam 1

In Memoriam 2

Što stvara Ivan Karaga?

Jedan i drugi mural street art su radovi intimnog karaktera te ih je autor izveo u akrilnoj boji za betom kistom i valjkom. Ova dva rada su jedina dva street art rada umjetnika Ivana Karage – Unuci se igraju/Provjera bio mu je prvi rad i izveo ga je 2014. godine.  Karika koja nedostaje je drugi i posljednji rad, izvedem krajem ovog ljeta.

Niže donosimo fotografije detalja rada Karika koja nedostaje te rad Unuci se igraju/Provjera u nastankuAko vas zanima što još stvara ovaj mladi dizajner i umjetnik posjetite behance.net.

In Memoriam 3

In Memoriam 5

In Memoriam 8

In Memoriam 7

In Memoriam 4

Foto: Albin Salkić i Tomislav Ožanić.

Učitati još
Zatvori