Woody Allen filmovi u kinu Tuškanac

Woody Allen filmovi u kinu Tuškanac

Annie Hall

Annie Hall

Woody Allen snimio je brojne filmove u suradnji s glumicom Diane Keaton, a u ovome ciklusu u kinu Tuškanac u Zagrebu moći ćete pogledati njih tri – ‘Annie Hall’, ‘Interijeri’ i ‘Manhattan’.

U srijedu, 1. veljače u 21 sat održat će se projekcija kultnog filma ‘Annie Hall’. Radi se o priči o neurotičnom njujorškom komičaru Alvy Singeru koji se fatalno zaljubi u ponešto luckastu Annie Hall. Film je 1977. napisao, režirao i u njemu glumio glavnu ulogu Woody Allen. U filmu se uz glavne glumce pojavljuju još i Paul Simon, Tony Roberts, Shelley Duvall i mnogi drugi… Film je osvojio 4 Oscara te još 26 nagrada i 8 nominacija.

Annie Hall

Annie Hall

U četvrtak, 2. veljače te u petak, 3. veljače, na repertoaru su dva filma – u 19 sati je projekcija filma Interijeri, dok je u 21 sat projekcija filma Manhattan. U subotu, 4. veljače, u 17 sati još je jedna projekcija filma Annie Hall.

Annie Hall 3

Annie Hall 4

Interijeri je film iz 1978., a uz Diane Keton i Woodyja Allena, koji je i režirao film i napisao scenarij, glume još Kristin Griffith, Mary Beth Hurt, Richard Jordan, Sam Waterston i Geraldine Page. Priča je to o turbulentnim životima tri sestre koje se nađu u iznenađujućim situacijama i životnom vrtlogu povodom iznenadnog razvoda roditelja.

Interijeri

Interijeri

Manhattan je film iz 1979. godine. Razvod bračnog para glavna je tema i ovog filma. Naime, nakon razvoda televizijski pisac upušta se u kontroverznu vezu s tinejđerkom, a situacija se još više zakomplicira kada se zaljubi u ljubavnicu najboljeg prijatelja. Film je osvojio 2 Oscara, još 15 nagrada te 21 nominaciju. U filmu, uz Woodyja Allena i Diane Keaton, glume još i Mariel Hemingway, Meryl Streep, Anne Byrne Hoffman i mnogi drugi…

Više informacija o ciklusu i ulaznicama možete saznati na kinotuskanac.hr.

Manhattan 1

Manhattan

Manhattan

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori