Još tjedan dana do iščekivanog koncerta u Zagrebu

Još tjedan dana do iščekivanog
koncerta u Zagrebu

warpaint.jpg cover

Premijerni nastup Warpainta u Tvornici

Warpaint, ženski dream pop kvartet iz Los Angelesa, dolazi na premijerni zagrebački nastup u srijedu, 12. srpnja, u Tvornicu kulture. Bit će ovo i jedini koncert u regiji i krugu od 650 km od Hrvatske na aktualnoj “Heads up” turneji koja uključuje i pojavljivanja na nekima od najboljih festivala.

Nakon turneje po SAD-u i nastupa na Coachelli, Warpaint se otisnuo na put po Europi. Roskilde, Glastonbury, Melt, Mad Cool i NOS Alive samo su neki od prestižnih festivala na kojima nastupaju djevojke, dok tek nekoliko datuma otpada na samostalne koncerte među kojima je i zagrebački. Još koncertnih datuma upisano je na velikoj američko-kanadskoj turneji na kojoj je djevojkama pripala čast da od kolovoza prate Depeche Mode. Stalni nastupi još su jedna potvrda radu ovog odličnog kvarteta koji je hvaljen od strane kritičara i publike. Upravo je to ovjekovječeno u novoj knjizi “Us/Then” koju je objavila tour managerica benda Robin Laananen, gdje je skupila fotografije šest godina benda na turneji.

Atmosferični zvuk

Četiri djevojke su iz Kalifornije krenule na svoj glazbeni put i od početka ostaju vjerne svom psihodeličnom i atmosferičnom zvuku. Bend je nastao 2004. godine, a 2008. objavljuju od kritike izrazito hvaljeni debi EP “Exquisite Corpse”. Miksao ga je i masterirao Josh Frusciante iz Red Hot Chili Peppersa. Slijedio je strelovit uspon banda do prve lige današnjih indie izvođača, prije svega na krilima dugosvirajućih izdanja “The Fool” iz 2010. i albuma “Warpaint” iz 2014. koji je pobrao odlične kritike. U međuvremenu je band nastupao na svim najvećim svjetskim festivalima, uključujući Coachellu, Glastonbury i Lollapaloozu, a ploče su im redovito završavale na godišnjim listama najboljih ostvarenja. Najnoviji studijski album naslovljen je “Heads Up” i u prodaji se pojavio u rujnu prošle godine nošen velikim nezavisnim hitom “New Song”.

Live nastupi

Usprkos sjajnim albumima live nastupi su do danas ostali njihovo najjače oružje. Svirački izuzetno atraktivne, Warpaint nose izražen retro osjećaj u svojoj glazbi, sklone su improvizacijama. Studijske favoritae izvode u malo drugačijim verzijama. Posebnu zaslugu tu ima Stella Mozgawa,  za čiji je uspjeh na neki način zaslužan Flea iz RHCP. Davnih je dana svirao s njom u New Yorku, te joj preporučio preseljenje u LA. Tako je ona nastavila rad na tamošnjoj glazbenoj sceni.

U Zagreb djevojke dolaze na aktualnoj turneji. Veliki klupski koncert bit će jedan od rijetkih samostalnih nastupa ovog ljeta, rezerviranog većinom za festivale.

Ulaznice u pretprodaji iznose 120 kn, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 140 kn. Sretnicu ili sretnika vodimo na ovaj iščekivani koncert! Trebate samo poslati ime i prezime na ifeellucky@journal.hr s predmetom e-maila WARPAINT do 9. srpnja u ponoć.

Čestitamo Jozefini Ćurković na osvojenim ulaznicama!

 

Učitati još
Zatvori