Ljetno finale uz vrhunske šibenske festivale
Ljetno finale uz vrhunske šibenske festivale

Ljetno finale uz vrhunske
šibenske festivale

Da se ljeto ni približno ne privodi  kraju svjedoče brojni festivale koji će u narednih mjesec dana obojiti šibenske kale ulice i trgove….za svakoga po nešto. Ako tomu pridodamo šibenske atrakcije, gastronomiju, brojne mogućnosti za aktivni odmor i predivne plaže….imamo idealnu formulu za savršen odmor ili  city break.

Šibenik festivali

Za svakoga po nešto u bogatom programu

Već sutra Šibenik postaje metropola putnika i zaljubljenika u putovanja jer počinje  jedanaesto izdanje „Croatian Travel Festival“. Prošlogodišnje, deseto, jubilarno  izdanje potaknulo je organizatora, Hrvatski klub putnika, da na jednoj od najljepših lokacija u gradu, podno katedrale sv.Jakova, na travnjaku pored kluba Azimut, na oduševljenje svih sudionika i gostiju, postavi pozornicu s pogledom na more.  Upravo na toj pozornici će se ove godine održati svi razgovori i sve prezentacije.

Croatian Travel Festival
Croatian Travel Festival

Program ukratko s popisom putnika i putopisaca koji ove godine gostuju na festivalu, donosimo niže na linku:

Program Croatian Travel Festivala

Dalje plovimo malo ozbiljnijim, ali jako zanimljivim temama koje nam donosi Festival alternativne ljevice „FALIŠ“  koji  u svom  desetom slavljeničkom izdanju donosi pregršt zanimljivih tema. Zahvaljujući publici, zainteresiranoj, predanoj, aktivnoj i polemičnoj ovaj festival raste iz godine u godinu. Publika je to koja, kako kaže direktor festivala Emir Imamović, dolazi na Malu ložu da razmijeni mišljenje u civiliziranoj atmosferi u kojoj se programi stapaju s druženjem, a druženja pretvaraju i visoko intelektualne debate. U nastavku donosimo bogat program ovog zanimljivog festivala Fališ –  program festivala.

Drugi dio rujna  ( 15.09. – 17.09.) rezerviran je za književne vode, šibensku Malu ložu zauzeti će Međunarodni festival suvremene književnosti – „ŠKURE“  – Šibenske književne ure. I ovogodišnje izdanje ŠKURA donosi u Šibenik književne tribine, promociju, gostovanja renomiranih autora, susrete s čitateljima. I ove će godine biti dodijeljena nagrada „Stjepan Gulin“ za najbolju knjigu poezije objavljene u regiji u razdoblju od 01.07.2021. do 30. lipnja 2022.

U sklopu festivala ŠKURE, održati će se i glumačke radionice Leona Lučeva i Jelene Graovac Lučev  pod nazivom „ Glumac ima vremena za poeziju“ a polaznici radionica će raditi na istraživanju poezije Vesne Parun. Detaljan program festivala donosimo na linku Šibenske književne ure  – program.

Pjesma i glazba su uzidane u same temelje Šibenika, koji njeguje bogatu i dugu tradiciju klapskog pjevanja, stoga svaki četvrtak  na jednom on najljepših gradskih trgova  – na Maloj Loži posjetitelji mogu uživati u klapskoj pjesmi.

Tvrđava svetog Mihovila
Tvrđava svetog Mihovila

Šibenske tvrđave nastavljaju s bogatim programom,  na najljepšu pozornicu  Tvrđave sv. Mihovila , 03. rujna, se penje senzacija ovogodišnjeg Eurosonga Ana Đurić poznatija kao Konstrakta & Zemlja Gruva.  Nakon 12 godina od posljednjeg izdanja Kings of Convenience se s novim albumom vraćaju se na svjetske pozornice, a savršen koncert za kraj ljeta održat će na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku, 16. rujna 2022. Ovaj Norveški indie folk-pop duo, kojeg često uspoređuju sa Simonom i Garfunkelom, na jednoj od najljepših open-air pozornica Jadrana donijet će upravo ono što nam svima nedostaje u ovoj godini; optimizam, romantiku i opuštanje.

Vidimo se u Šibeniku, jer Grad je pozornica!

www.visitsibenik.hr

 

Foto: Decoded Records, PR

Učitati još
Zatvori