Vikend vodič: Prvi vikend u studenome donosi sjajne koncerte
Vikend vodič: Prvi vikend u studenome donosi sjajne koncerte

Vikend vodič: Prvi vikend u studenome
donosi sjajne koncerte

Što nam se u Zagrebu sprema prvog vikenda u studenome? Novi vodič čeka vas u nastavku.

Glazbeni start

Prvi vikend studenog donosi nam dva zanimljiva glazbena događanja. Prvi je November Fest koji će se održati do nedjelje, 6. studenog održati u Tvornici kulture. Festival je to koji promiče kvalitetnu glazbu i brigu o muškom zdravlju te promicanju svijesti o raku prostate. Ovogodišnje izdanje donosi nastupe Pavela, Detoura, Ede Maajke i Psihomodo Pop.

Arena Zagreb će u subotu, 5. studenog ugostiti sve ljubitelje Massimove glazbe. Naime, pjevač je za taj datum zakazao veliki koncert pred zagrebačkom publikom, a isti je već sada prozvao krunom svoje karijere.

Što se klupske scene tiče, petak u Petom kupeu nam donosi urbani zvuk Londona. Nakon vrhunske energije na drugom Vibe Zoneu koji se odigrao sredinom rujna, Bizzo i Phat Phillie u trećoj ediciji ugošćuje Mastaquea, multitalentiranog DJ iz zapadnog Londona.

Njegovi setovi se često mogu čuti u legendarnim londonskim klubovima, popularnim eventima i brojnim ljetnim europskim festivalima. Ovoga puta uživati u njima je dobila zagrebačka publika.

Koraljka Kovač

Izložbe domaćih umjetnica

Večeras će u Galeriji Canvas s početkom u 19 sati bit će otvorena izložba Ladies Night na kojoj se predstavljaju tri sjajne likovne umjetnice – Lucia Labas, Koraljka Kovač i Jadranka Ivaniš Yaya. Više o izložbi možete saznati ovdje.

Ovaj vikend možete iskoristiti i za posjet izložbi Gledati zajedno proslavljene fotografkinje Slavke Pavić, koja je postavljena u Muzeju suvremene umjetnosti. Izložba je popraćena i radovima njezinog supruga, fotografa Milana Pavića, a više o ovom fotografskom dijalogu možete saznati ovdje.

Filmske zanimljivosti

Večeras i sutra posjetitelji mogu posjetiti PSSST! Festival nijemog filma. Centar za kulturu Trešnjevka tako će po šesnaesti puta postati okupljalište poklonika jedinstvene nijemofilmske poetike. Ulaz je na sve projekcije besplatan! Projekcije su zakazane za prikazivanje  u 18, 20/21 i 22 sata, a detalji programa dostupni su ovdje.

Tjedan za nama u Kinu Tuškanac donio je retrospektivu proslavljenog redatelja Guillerma del Tora. Bez brige, u njegovom opusu možete uživati još danas i sutra. Večeras je na rasporedu neonoirovska krimi-drama Ulica noćnih mora. Retrospektiva u subotu donosi del Torov debitantski dugometražni igrani film Cronos i Oblik vode, najuspješniji naslov njegova opusa.

Foto: Pexels

Učitati još
Zatvori