Zašto večeras obavezno gledati seriju ‘Big Little Lies’

Zašto večeras obavezno gledati seriju
‘Big Little Lies’

biglittlelies-1460x938

Večeras na HBO kanalu počinje jedna od iščekivanijih serija ove godine – ‘Big Little Lies’. No, zašto je baš ta serija uzrokovala toliki interes? Istoimena knjiga, bestseler je autorice Liane Moriarty iz 2014. koja govori o tri majke čija priča o savršenom životu nije baš toliko savšena i skriva brojne tajne. Ako vam činjenica da se radi o jednom od najprodavanijih djela nije dovoljna, onda će vas na seriju navući A-lista glumaca – Reese Whiterspoon, Nicole Kidman, Alexander Skarsgård, Zoe Kravitz i mnogi drugi.

Ova serija od sedam epizoda donosi ne samo kriminalističku napetost, da, dogodi se i umorstvo, već i izuzetno kompleksne likove žena koje se suočavaju s majčinstvom, bračnim nasiljem i traženjem identiteta. Radnja je smještena u otmjeno mjesto Monterey, svaka kuća je prekrasno uređena i interijerima je posvećena velika pozornost. Gledajući samu radnju i interakciju među likovima, ne možemo ne zamijetiti da svaki interijer suptilno sugerira mjesto na klasnoj ljestvici, no i s privatnim detaljima, život kakav pojedini lik vodi i s čime se bori.

big little lies

Serija počinje napeto, u osnovnoj školi se desi ubojstvo. Ne zna se tko je žrtva, gledateljima su samo ozljede otkrivene. Malo čega se brzo otkriva, no ono što odmah upada u oči jest atmosfera ispunjena ljubomorom, tajnama i lažima. Upoznajemo majke, protagonistice serije – prvo Madeline Martha Mackenzie (glumi ju Witherspoon) koja svojom pojavom isprva izaziva nelagodu jer naoko predstavlja sve ono snobovski što ne volimo. Nakon nje upoznajemo Jane Chapman (glumi ju Woodley), mladu ženu koja je u potpunom kontrastu s Madeline i koja se želi uklopiti u društvo. Njihovo društvo upotpunjuje Madelineina najbolja prijateljica Celeste (glumi ju Kidman). Celeste je naizgled savršena majka dvojice dječaka koja se odrekla svoje bogate i isplative karijere odvjetnice kako bi bila supruga (supruga glumi Alexander Skarsgård), majka i domaćica.

big little lies 3

big little lies 1

Svaka od njih se bori sa svojim demonima koje saznajemo postepeno kroz tehniku ‘flashbackova’, karakterističnu za režisera Jean-Marca Valléea. Uz upoznavanje glavnih likova, upoznajemo i Renata Klein (glumi ju Laura Dern) koja je potpuni opozit ovim trima majkama (koliko god one među sobom bile različite). Renata na početku zamijeni Jane za dadilju, hvali se o svojem mjestu u nadzornom odboru PayPala i posve izgubi kompas kada joj kćer napadne jedan od učenika s kojim pohađa školu. Za taj napad Janein sin bude optužen i tu kreće suparništvo među majkama.

big little lies 4

Vjerujemo da nas čeka jedna prilično napeta i uzbudljiva serija, a gledati ju možete u ponudi HBO GO usluge.

big little lies 5

Foto: Screenshot

 

Učitati još
Zatvori