Predstava “Važnije polovice” premijerno se prikazuje u Teatru &TD i bavi se generacijom ‘millennialsa’

Predstava “Važnije polovice” premijerno se prikazuje u Teatru &TD i bavi se generacijom ‘millennialsa’

Premijera predstave Važnije polovice autorica Beatrice Kurbel i Mirne Rustemović, u režiji Paole Slavice održat će se u srijedu, 27. studenog u Polukružnoj dvorani &TD-a s početkom u 20:00, a reprizna izvedba na rasporedu je 28. studenog u 20:00.

Predstava je nastala u suradnji nezavisne umjetničke organizacije Teatar Mašina igre i Teatra &TD.

Riječ je o duo drami koja se bavi generacijom popularno nazvanom “milenijalsi”, obraćajući se upravo njezinim pripadnicima, a na scenu je donose dvije sjajne glumice, višestruko nagrađivana Judita Frankovic Brdar i nova uzdanica hrvatskog glumišta, mlada Paola Slavica kojoj je ovo ujedno i prva režija kazališne predstave.

Što danas znači ona poznata fraza naših roditelja “kada smo mi imali trideset, u naše vrijeme mi smo…”? Gdje se skriva recept za sigurnu egzistenciju u moru honorarnih i poslova na određeno? Kako sretno ili barem bezbolnije živjeti čak dvije stvarnosti: fizičku i virtualnu? Što je uspjeh, a što preživljavanje? Koje ljubavne veze imaju potencijal za nešto ozbiljnije od par mjeseci ili godina ležernog nalaženja? Kada i da li uopće imati djecu, obitelj i išta stalnije u toj cijeloj đungli (ne)mogućnosti? Što sada kada smo dio Europske unije i cijeli svijet nam je na dlanu? Što nakon zadnje pjesme i fajrunta? Jesmo li hrabriji i uporniji od nekih prijašnjih generacija ili smo samo razmaženi i izgubljeni? Svakodnevica nam je rascjepkana na virtualne profile, izvješća o stanju računa na mailu, stalna uspoređivanja s prijateljima i kolegama, male i grandiozne planove koji se stvaraju i brišu brzinom fejsbučnih statusa, uzdisanja između ugode i anksioznosti i stalna propitivanja nas samih i svih koji nas okružuju.

Važnije polovice rezultat su isprekidano-kontinuiranog rada u kojem su se Beatrica i Mirna nalazile srijedom, spajajući ugodno sa korisnim – uz druženje, bilježeći crtice iz svojih života kroz prozne fragmente i osobnu prepisku u inboxu. Dodajući fikciji navedene dokumentarističke elemente, izgradili su dva ženska lika – dvije pripadnice ove široko obuhvatne generacije. Mjesto radnje su naravno prirodna staništa svih nas – kafići, i to srijedama, na polovici tjedna.

Autorice: Beatrica Kurbel i Mirna Rustemović
Režija: Paola Slavica
Glume: Judita Franković Brdar i Paola Slavica
Dizajn i scenografija: Luka Borčić
Produkcija: Teatar Mašina Igre u suradnji s Teatrom &TD

Više informacija na službenim stranicama www.masinaigre.hrTeatar Mašina igreitd.sczg.hr i Teatar &TD.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori