Nad ovim jako fora ilustracijama bi se svatko trebao zamisliti

Nad ovim jako fora ilustracijama bi se
svatko trebao zamisliti

‘Razmisli’

Iza umjetničkog naziva Zombijana Bones stoji mlada umjetnica Andrijana Vešović koja nas putem svoje Facebook stranice i Instagram Profila svakodnevno razveseljava svojim ilustracijama. No, jedan album ilustracija nas se posebno dojmio. Zove se ‘Razmisli’.

‘Razmisli’ je niz ilustracija koje prikazuju trenutke života koje bismo najradije preskočili, zaobišli i izbjegli davanje odgovora na postavljena pitanja, čisto zato jer (iako sugovornik često toga nije svijestan!) bude nelagodu, zadiru u privatnost ili jednostavno na njih ne želimo odgovarati. Naizgled bezazlena, ovo su ona pitanja koja mnoge djevojke, žene, no i mladiće i muškarace mogu povrijediti i ostaviti neizbrisiv trag nelagode, a često i srama – posve neopravdano i neutemeljeno.

Nikada ne znate što određena osoba prolazi i koliko su upravo toj osobi neke stvari u životu teške, komplicirane i djeluju nepremostivo, dok su vama lagane ‘ko’ od šale’… Kako i sama autorica kaže: ‘Nemoj da pitaš ono što ne želiš da netko pita tebe. (…) Imaš sebe. Nema potrebe da budeš netko drugi.’ S ovim kratkim, pomalo duhovitim ilustracijama je Andrijana Vešović savršeno je dočarala kada treba(mo) razmisliti prije pitanja.

Foto: Zombijana Bones

Učitati još
Zatvori