Ovogodišnji ZILIK dovodi Lonca i mnoge druge umjetnike

Ovogodišnji ZILIK dovodi Lonca i
mnoge druge umjetnike

Lonac 1

Lonac

Od 22. do 26. siječnja 2018. godine u Karlovcu će se održati 45. Zimska likovna kolonija poznatija kao ZILIK u organizaciji Centra za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor (prije Dom za djecu Vladimir Nazor Karlovac) i u suradnji s brojnim hrvatskim likovnim umjetnicima.

45. ZILIK

Ovogodišnji ZILIK 45. godinu za redom okuplja ugledne hrvatske likovnjake i dovodi ih na kreativne radionice za djecu osnovnih i srednjih škola, te štićenike domova iz svih dijelova Hrvatske. Ova kulturna manifestacija koju je karlovački dječji dom pokrenuo davne 1974. godine kako bi djeci približio umjetnost i kako bi ih potaknuli na kreativno izražavanje, ubrzo je prerasla okvire doma i postala značajan kulturni događaj. Gotovo da i nema velikih imena hrvatskog slikarstva koji svoje mjesto u protekle 44 godine nisu pronašli upravo na ZILIK-u.

Lonac

Lonac

 

Ovogodišnja kolonija bit će otvorena 22. siječnja u 19 i 30 sati u Gradskom kazalištu Zorin dom svečanim otvaranjem izložbe poznate karlovačke umjetnice Vanje Krmpotić. Svakog dana u Centru za pružanje usluga Vladimir Nazor održavat će se kreativne likovne radionice za djecu i mlade pod vodstvom likovnih umjetnika Lonca, Mirana Šabića, Sanje Pribić, Siniše Reberskog i Katarine Vojković. Njima će se pridružiti i brojni drugi umjetnici likovnjaci.

Tradicija ZILIK-a nastavlja se i ove godine, a završava 26. siječnja 2018. otvorenjem izložbe radova nastalih na 45. ZILIK-u.

Katarina Vojković

Katarina Vojković

Vanja Krmpotić -Ribič u smiraj dana - akvarel, 1998., 37x52cm

Vanja Krmpotić

Miran Šabić

Miran Šabić

Učitati još
Zatvori