Zen Opuzen: Opuzen je na nekoliko dana postao središte street arta
Zen Opuzen: Opuzen je na nekoliko dana postao središte street arta

Zen Opuzen: Opuzen je na nekoliko dana
postao središte street arta

U vikendu iz nas Opuzen je ponovno postao središte kulture i street arta na još jednom Zen Opuzen festivalu. Hrvatska Kalifornija, kako tepaju ovom gradiću tako je ponovno postala dom umjetnicima, performerima, plesačima i glumcima – koji su u nekoliko dana promijenili vizuru grada. Dolje je bio i fotograf Ernest Mazarekić koji nam je poslao i nekoliko fotografija atmosfere, crtanja murala, radionica i slično.

murali-opuzen1

Zen Opuzen

Festival već godinama ljeti u Opuzen dovodi umjetnike iz svih dijelova svijeta zaslužne za stvaranje jedne lijepe priče koja iz festivala u festival raste. Ovdje je sve pomalo i sve se stigne. Ovdje su ljudi opušteni i nasmijani. Ovdje se dobro jede i pije, a ponajviše druži. Zato ne čudi da svake godine ovaj festival dovede ne željne dobre zabave do samog juga Hrvatske. Street Artisti, land Artisti, ulični Performeri, DJ-i koji su nam ponovno pokazali kako umjetnosti nije samo ona koja je uokvirena i obješena na zid.

murali-opuzen7
zen-opuzen-ernest-mazarekić1
zen-opuzen-ernest-mazarekić4
zen-opuzen-ernest-mazarekić5
zen-opuzen-ernest-mazarekić6
zen-opuzen-ernest-mazarekić8

Ako ste propustili ovogodišnji festival, svakako nemojte propustiti posjetiti ovaj gradić ako vaš godišnji odmor navede u ove krajeve. Zidovi će ostati oslikani, a ovaj gradić predivan sve do idućeg susretna slučajnih i namjernih prolaznika čiji će se putevi ispreplesti baš ovdje – na Neretvi.

Učitati još
Zatvori