Zazi hats hrvatski je brend u koji smo se odmah zaljubili

Zazi hats hrvatski je brend u koji
smo se odmah zaljubili

zazi-hats_12

Šeširi su jedan od najelegantnijih modnih dodataka. Nekad neizostavan detalj u garderobi svake dame, danas sofisticirani odraz stila i profinjenosti koji vuče u neka nostalgična retro vremena. Sisački brend Zazi hats jedan je u nizu pozitivnih priča koji je izrastao u 2020., godini koju po mnogočemu želimo što prije zaboraviti. Ni pandemija, otkazi i potresi nisu zaustavili ovu mladu obitelj da se ozbiljno baci u posao i krene raditi šešire.

zazi-hats_5
zazi-hats_4

Sve je krenulo nakon otkaza

Antonia Krnjaić s mužem i dvije male djevojčice živi u Sisku, a nakon što je na početku korone ostala bez posla, počela je razmišljati u kojem će smjeru krenuti dalje. “Oduvijek su me zanimali dizajn odjeće i interijera, vrste materijala, različiti krojevi i stilovi. Okušala sam se zaista u dosta toga, od šivanja i crtanja. Bavim se pjevanjem od malih nogu, ali životne okolnosti su me odvukle u nekom drugom smjeru. Otac je bio profesionalni glazbenik i oduvijek sam sanjarila da će to biti i moj put, ali rad rukama je ono što mi daje mir“, kaže Antonia.

zazi-hats_9

Fascinacija šeširima

Šeširima je fascinirana od najranijeg djetinjstva, a sve je započelo starim spaghetti westernima. Zahvaljujući ohrabrenju supruga, čiji je hobi izrada gitara i općenito rad s drvetom, krenuli su u izradu kalupa. Kalupi su, kaže, najbitniji u izradi šešira, a kod nas su teško dobavljivi. “Imala sam veliku pomoć od supruga kod kojeg ne postoji nešto što ne možeš sam i koji me uvjerio da to možemo brzo savladati”, kaže nam Antonia.

zazi-hats_17
zazi-hats_14

Cjelokupni proces rade sami

Krajem ljeta 2020 godine počeli su s proučavanjem, prvim pokušajima, nabavkom opreme i materijala… “Krzneni filc za šešire nabavljamo vani, a sve ostalo u Hrvatskoj. Trebalo nam je nekoliko mjeseci da prikupimo pomoćne alate, a većinu smo izradili sami. Vlastoručno radimo kalupe i uvijek isprobamo nekoliko prototipa. Cijeli proces u potpunosti radimo sami, od oblikovanja do izrade kožnih znojnika. Sami smo napravili logo i sami radimo tisak loga zlatotiskom. Isprobavamo razne metode ukrašavanja, ručno vezenje, tehnika crtanja/paljenja materijala lemilicom, farbanje prirodnim bojama. Ovaj žuti šešir je primjerice bojan eukaliptusovim lišćem.”

zazi-hats_6
zazi-hats_2

Potres i pandemija odgodili početak

“Nažalost, covid-19, a nakon njega i razorni potresi u našem voljenom Sisku, malo su nam odgodili planove za pokretanje posla, kojega smo planirali lansirati tijekom siječnja 2021. Sada kada smo se malo oporavili od šokova potresa i njegovih posljedica na našu djecu, obitelji i sugrađane, vraćamo se odlučniji nego ikada i nadamo se da će ljubiteljice i ljubitelji mode prepoznati naš entuzijazam i kvalitetu našega rada. Planiramo se primarno fokusirati na online prodaju i sto prije pokrenuti web shop, a svi zainteresirani mogu posjetiti za sada nasu Instagram stranicu Zazi hats“, zaključuje Antonia.

zazi-hats_15
zazi-hats_13

Foto: Maja Bauk Franković

Učitati još
Zatvori