Izlazi novo izdanje zagrebačkog turističkog vodiča “Zagreb Street art & Graffiti guide 2023/24”
Izlazi novo izdanje zagrebačkog turističkog vodiča “Zagreb Street art & Graffiti guide 2023/24”

Izlazi novo izdanje zagrebačkog turističkog vodiča “Zagreb Street art & Graffiti guide 2023/24”

Nakon što je 2021. godine predstavljeno prvo izdanje Zagreb Street art & Graffiti guide koji je na jednom mjestu okupio tadašnje recentne radove na zagrebačkim ulicama, vrijeme je za novo izdanje. Vodič je namijenjen svima koji vole uličnu urbanu umjetnost i istraživanje skrivenih dijelova grada, inače poznatih tek manjem broju ‘street artista’. Svrha vodiča je dvojaka. Prva je dokumentiranje ovog oblika umjetnosti jer većina radova u idućem izdanju više neće postojati. Druga je smjernica za sve vas koji želite UŽIVO vidjeti oslikane zidove grada kojeg posjećujete ili u kojem živite.

zagreb-street-art-vodič2

“Zagreb Street art & Graffiti guide 2023/24”

Novo izdanje zagrebačkog turističkog vodiča “Zagreb Street art & Graffiti guide 2023/24” bit će predstavljeno ove subote Knjižnici Marina Držića u Ulici grada Vukovara 222. Riječ je o drugom izdanju vodiča koje se pojavljuje dvije godine nakon izlaska prvog broja. Na povećanom broju stranica predstavljaju se radovi pedesetak domaćih i stranih umjetnika koji svojim radovima uljepšavaju Zagreb.

Ulična umjetnost, graffiti ili Street Art kako danas nazivamo ovaj najbrže rastući smjer u povijesti umjetnosti ima svoju vjernu bazu ljubitelja i pratitelja scene. Kao ravnopravna ostalim vidovima umjetnosti, ulična umjetnost već je uvrštena u turističku ponudu pojedinih gradova u Hrvatskoj, a ovo izdanje samo je mali dio sveukupne ponude grada.

Dokument vremena

“Zagreb Street art & Graffiti guide 2023/24” nije tek smjerokaz turističkog istraživanja gradskih ulica. Ovaj vodič je dokument jednog vremena, prikaz umjetnosti koja se pojavljuje i nestaje i predstavlja direktnu vezu prema umjetnicima predstavljenima u vodiču, a zasigurno  će pronaći svoj put prema zaljubljenicima u Street Art.

zagreb-street-art-vodič3

Prije službenog predstavljanja vodiča, urednik “Zagreb Street art & Graffiti vodiča 2023/24”, ujedno i turistički vodič – Krešimir Golubić, Leon GSK, osobno će voditi turističku šetnju gradom.

Turistička šetnja gradom počinje u 16:00 sati na Trgu bana Josipa Jelačića 11 (ispred Turističko informativnog centra na uglu Trga i Jurišićeve) i traje do 17:30 nakon koje je planiran polazak prema Knjižnici Marina Držića u Ulici grada Vukovara 222 gdje će se u 18:00 sati predstaviti novo izdanje naše turističke publikacije i otvoriti prateća izložba “Zagreb Street Art”.  Izložbu će otvoriti književnik i prevoditelj Boris Perić.

Prijaviti se možete na turističku turu putem e-maila: sokre1973@gmail.com kao i dobiti sve dodatne informacije o turi i vodiču.

Foto: PR, Instagram

Učitati još
Zatvori