Zagreb će uskoro imati jako cool trafostanice

Zagreb će uskoro imati jako
cool trafostanice

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU) raspisuje natječaj za umjetnike/-ice ili koautore za izvedbe murala na tri trafostanice.

HDLU RASPISUJE NATJEČAJ

Pravo sudjelovanja imaju redoviti članovi Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Odabranim umjetnicima osigurat će se umjetnički honorar u iznosu 10.000,00 kn bruto, materijal i tehnička oprema za izvođenje djela u najvišem iznosu do 4.000,00 kn – prema stvarnom trošku i ovisno o dimenziji rada, promocija i predstavljanje umjetnika i rada te fotografije i video u svrhu promocije.

Draškovićeva ulica 40

Miramarska ulica

Ulica Vida Došena 26. Špansko

Zainteresirani umjetnici do 5. travnja trebaju dostaviti portfolio u kojem su predstavljeni dosad realizirani likovni radovi u javnom prostoru s naznačenom dimenzijom i lokacijom izvedbe te ostali likovni radovi koji najbolje predstavljanju njihovo umjetničko stvaralaštvo. Uz životopis na hrvatskom jeziku potrebna je i skica murala koji bi izveli na predloženoj trafostanici. U slučaju koautorstva potrebni su još pisano obrazloženje motivacije zajedničkog rada, dogovor o načinu raspodjele honorara i primjer zajedničkih umjetničkih ostvarenja u javnom prostoru.

REZULTATI 15.TRAVNJA

Rezultati natječaja bit će objavljeni 15. travnja , a izvedbe su planirane tijekom svibnja i lipnja. Sve će nadzirati stručni tim u sastavu: Jelena Bando, Sebastijan Dračić, Slaven Lunar Kosanović, Stjepan Šandrk i Krešimir Belko.

Prijave se šalju do 5. travnja na e-mail vida.hdlu@gmail.com s naznakom TRAFOSTANICE a sve detalje možete pogledati ovdje.

Foto:HDLU

Učitati još
Zatvori