Najveća imena svjetske street art scene dolaze na ovogodišnji festival “VukovART”

Najveća imena svjetske street art scene dolaze na ovogodišnji festival “VukovART”

Vukovart_3

VukovART, street art festival u Vukovaru, održat će se od 15. svibnja do 15. lipnja. Petu godinu za redom ugostit će najveća imena svjetske street art scene koji će obogatiti Vukovar, Luku umjetnosti.

Najveća imena svjetske scene

Tako će ove godine u Vukovar uploviti deset umjetnika: Boa Mistura iz Španjolske, BustArt iz Švicarske, Jana Brike iz Latvije, Mr Woodland iz Njemačke, Victor Splash iz Rusije, Artez iz Srbije, Juandres Vera iz Meksika, Kerim Mušanović iz Bosne i Hercegovine, Šumski iz Hrvatske te Marion Ruthardt iz Njemačke. Do sada je u sklopu festivala nastalo 23 urbanih street art djela za koje je zaslužno 15 vrhunskih muralista i šest svjetskih anamorfnih 3D umjetnika.

Naime, VukovART predstavlja jedinstveni koncept u kulturi i umjetnosti Vukovara. Promovira Vukovar kao Luku umjetnosti, mijenja vizualni identitet grada i čini ga ljepšim mjestom za život. Time je Vukovar postao „galerija na otvorenom“ u kojoj, uz lokalnu zajednicu, uživaju i turisti.

Vukovart_4

Bogat popratni program

U sklopu festivala, vukovarske ulice i trgove obogatit će brojne izložbe i radionice, debate, dječji program, filmski i književni program, panel rasprava, predavanja i koncerti. Tako će se 15. svibnja VukovART započeti koncertom rock benda Vatra, a u nastavku festivala nastupit će i Mia Dimšić, glazbeni sastav TRAG te vokalni sastav Akvarel.

Vukovart_1

Davor Gobac vodit će Motivacijsko-likovnu radionicu za djecu, gdje će biti izložene i njegove slike. Putopisna predavanja održat će Domagoj Jakopović Ribafish, Dušan Bućan i Robert Knjaz. Festival će posjetiti i međunarodna imena street art scene. Održat će se i aktivni vikend predvođen vukovarskim polumaratonom, a organizirat će se i biciklijada kojom će se obilaziti dosadašnja umjetnička djela.

Vukovart_2

Tijekom festivala posjetitelji će moći uživati u vrhunskoj craft sceni i street food konceptima koji će pratiti veće događaje. Cjelokupan program VukovART-a možete pogledati – OVDJE.

Foto: VukovART.

Učitati još
Zatvori