Divni radovi naših umjetnika koje možete imati u svom domu i pomoći žrtvama nasilja

Divni radovi naših umjetnika koje možete imati u svom domu i pomoći žrtvama nasilja

Jelena Bando

Prije mjesec dana umjetnica Andrea Resner okupila je mlade umjetnike i kreativce u akciji za pomoć žrtvama nasilja koje je za vrijeme pandemije poraslo. Prodaja umjetničkih djela potpuno se odvijala putem donacija, a 50 posto prihoda otišlo je splitskoj udruzi Domine za pomoć žrtvama. Humanitarna inicijativa tako istovremeno promovira i radove umjetnika.

Jelena Bando
Andrea Resner

Nakon uspješnog prvog kruga akciji su se pridružili novi mladi kreativci čija djela možete kupiti. Prodaja se odvija isključivo putem donacija i svatko nudi cijenu po svojim mogućnostima. Iz akcije navode da niti jedna donacija nije preniska, ali bilo bi poželjno da minimalan iznos bude barem dvostruki iznos poštarine.

Polovica profita ponovno ide udruzi Domine koja pomaže žrtvama obiteljskog nasilja. Udruga “Domine“ je feministička, nevladina, neprofitna i nestranačka udruga za promicanje ženskih ljudskih prava i osnaživanje žena u preuzimanju aktivnih uloga u svim segmentima društvenog života. Zbog trenutne situacije udruga aktivno prikuplja sredstva kako bi pomogla ženama i djeci, koji su nažalost izloženi nasilju i potreban im je hitan smještaj ili pomoć druge vrste. Više o radu udruge možete saznati na njihovim stranicama www.domine.hr.

Artikal
Glorija Lizde
Ivan Marković
Andrea Resner

Za sve ponude možete kontaktirati direktno umjetnike čije smo Instagram profile potpisali.

Foto: Umjetnička inicijativa

Učitati još
Zatvori