U Zagrebu se otvorio preslatki foto atelier i art shop “Gospon Ugo”

U Zagrebu se otvorio preslatki foto atelier i
art shop “Gospon Ugo”

Zagreb je unazad nekoliko godina postao prava dizajnerska i umjetnička meka, a kul mjesta u gradu doslovno, malo po malo, niču na sve strane. Jedno od njih je i novootvoreni cool fotografski atelier i studio Gospon Ugo. Iza koncepta stoji Maja Jokić, fotografkinja sa završenom Akademijom dramskih umjetnosti i članica HDLU-a. Maja iza sebe ima dvije samostalne i dvadesetak skupnih izložbi, a do sada je radila kao freelance fotograf za Ryanair Magazine, GW das Germanwings Magazine, Avenue Mall Zagreb, Ženska Posla, Bocassy, Adriatic Luxury Hotels, HSBC Bank, Fort George i dr. Sada je došla na ideju otvaranja predivnog studija kojeg nam je pobliže i objasnila.

Gospon Ugo

“Zamisao mi je bila napraviti moderni studio u koji možeš doći izraditi svoje fotke na nekom od fine art papira, uokviriti ih u nekom od handmade drvenih okvira, pofotkati se za dokumente ili poslovni portret, a da istovremeno nemaš onaj feeling kao da si zakoračio u fotostudio s kraja 80-ih”, kaže Maja i dodaje “studio je zamišljen kao hibrid između concept store-a i klasičnog foto studija. Tako nekako bih opisala Gospon Ugo Photo Boutique. Zapravo nudimo sve što i klasični foto studiji , jedina razlika jest malo proširena ponuda većinom domaće proizvodnje.”

Cool boutique prostor

“Prostor je veličine 25 m2 (uključujući i galeriju), a nalazi se na adresi Side Košutić 2 u zapadnom dijelu Zagreba. Kako kroz svoj posao upoznajem ljude iz raznih branši, tako su za izgled i idejno rješenje zaslužni moji bivši mladenci, arhitekti Nika & Jakov Fatović, koji su napravili genijalan posao. Ja sam jedino znala u kojem stilu bih htjela ići, a za sve ostalo su se pobrinuli oni”, kaže Maja. Osim ručno rađenih okvira, tu se mogu naći unikatni pokloni kao npr. drveni usb-ovi s personaliziranom gravurom, cool eko platnene torbe s grafikama, nakit od autorskih fotografija i još svašta nešto, a većina ponude su hrvatski proizvodi. “Naravno, osim retail djela, u Gosponu Ugi nudimo i razne usluge fotografiranja i razvijanja fotografija: mini sessioni u studiju i na lokaciji, fotkanje za razne dokumente i društvene mreže, zaručničko fotografiranje, obiteljske session-e, printeve različitih dimenzija do A2 veličine na kvalitetnim papirima kao što su Hahnemühle i slično”, rekla nam je Maja za kraj.

Foto: Gospon Ugo

Učitati još
Zatvori