U Laubi se otvara velika izložba Damira Sobote, jednog od najboljih umjetnika mlađe generacije

U Laubi se otvara velika izložba Damira Sobote, jednog od najboljih umjetnika mlađe generacije

Dugoočekivana prodajna izložba akademskog slikara Damira Sobote svečano se otvara u Laubi – Kući za ljude i umjetnost u subotu, 8. veljače 2020. u 20 sati.

Damir Sobota prepoznaje se po geometrijskim apstrakcijama, a za njegovim radovima postoji velika potražnja u kolekcionarskim krugovima. Zahvaljujući estetskoj privlačnosti njegovih radova, Sobota je i miljenik arhitekata. Jedan od najperspektivnijih umjetnika dobitnik je nagrade za izuzetan uspjeh u 2013. godini (Akademija likovnih umjetnosti, Zagreb) i nagrade HDLU-a za najboljeg mladog umjetnika 2017. godine.

Široj javnosti poznatiji projekti Damira Sobote uključuju street art intervenciju na Osnovnoj školi Matka Laginje 2018. godine kao i oslikavanje čekaonice na KBC-u Rebro u sklopu znanstveno-stručnog skupa “Estetizacija i rehumanizacija javnog prostora: umjetnost kao terapija” 2017. godine.

“(…) dovoljno je i reći kako je dosadašnja individualna avantura ovog osebujnog autora, koji je zarana shvatio što može i želi, ujedno i jamac njegovog dugog trajanja u tijeku suvremene hrvatske umjetnosti (pa i šire, čemu svjedoče njegova međunarodna izlaganja i rezidencijalni boravci), kao i najava budućih sinteza kojima će zasigurno obilježiti daljnji razvoj domaćeg apstraknog slikarstva”, rekao je Bojan Krištofić o radu Damira Sobota.

Izložba ostaje otvorena do 29. veljače.

Foto: Instagram, PR

Učitati još
Zatvori