U galeriji Matice Hrvatske otvara se izložba Vladimira Tomića, Dobar dan i snoviđenja

U galeriji Matice Hrvatske otvara se izložba Vladimira Tomića, Dobar dan i snoviđenja

Vladimir-Tomić_1

Vladimir Tomić Riječanin s diplomom Akademije primijenjenih umjetnosti, graffitima i street artom se aktivno bavi od 1998. godine pod pseudonimom Mosk. Redovit je gost brojnih europskih i domaćih graffiti i street art festivala, rezidencija, grupnih izložbi. Radovi su mu objavljivani u mnogim svjetskim i domaćim publikacijama i časopisima posvećenim urbanoj i graffiti umjetnosti. Dobar dan i snoviđenja, njegova je prva samostalna izložba” nastala prije godinu dana taman u vrijeme početka prvog lockdowna. Sada, godinu dana kasnije izložba dolazi u Zagreb, a posjetitelji će ju u galeriji Matice Hrvatske (l. Matice Hrvatske 2) moći pogledati od sutra do 21.travnja.

Vladimir-Tomić_2

O izložbi

Izložba je nastala vrlo neočekivano na samom početku pandemije, kao svojevrsni odgovor umjetnika na situaciju. Crtanje mu je postalo meditacija, a rezultiralo je serijom crteža koji su u konačnici objedinjeni u izložbu.

“Riječ o seriji crteža (desetak crteža) kemijskom olovkom, na formatima 30×40 centimetara. Taj komad plastike ispunjen tintom mi je već dugo prvi alat za skiciranje, jer ne dopušta popravke i brisanje, ali nasuprot svoje konkretnosti, kao i u svemu, iz nje se može izvući puno mekanosti, ako se promijeni pristup. I tako, sasvim slučajno, kemijska se nametnula kao najprirodniji izbor za crteže. A tako nekako se i sam naslov prišuljao, prirodno bez puno razmišljanja. Učinio mi se kao dobar odmak od melankoličnih tema usamljenosti i izoliranosti“, rekao nam je Vladimir Tomić.

Vladimir-Tomić_3

Foto: Vladimir Tomić

Učitati još
Zatvori