Sutra počinje sedmi Zagreb Design Week – pogledajte finaliste za ZGDW Award

Sutra počinje sedmi Zagreb Design Week – pogledajte finaliste za ZGDW Award

Sutra se otvara sedmi Zagreb Design Week 2020. na već dobro uhodanoj lokaciji – u HALI V Tehničkog muzeja. Zagreb Design Week predstavlja sva područja dizajna — od namještaja i mode, preko digitalije i tiska, do hrane i automobila. Tehnički muzej Nikola Tesla / Hala V središte je tjedna dizajna i s Dizajn parkom, obuhvaća 4.000 m2. Svake godine mijenja se tema pa je tako ove godine, ona prilagođena “novom normalnom”.

https://www.instagram.com/p/B-t3XhypF-R/

ZGDW Award, jedan je od vrhunaca festivala s izložbom finalista i dodjelom nagrada. Nakon tri godine, postaje međunarodna, otvorena za prijave iz cijeloga svijeta, i nije više rezervirana samo za hrvatske dizajnere. Želja organizatora je ravnopravno sučeliti najbolje hrvatske i svjetske dizajnere te publici predstaviti kvalitetan dizajn na izložbi finalista ZGDW Awarda tijekom VII. Zagreb Design Weeka, koji traje do nedjelje.

ZGDW Award u šest kategorija

Po prvi puta ZGDW Award dodjeljuje se u šest kategorija — Grafički dizajn, Dizajn digitalnih komunikacija i dizajn interakcija, Produkt dizajn, Dizajn prostora, Tekstilni i modni dizajn i Dizajn društvenih inovacija. Finalisti ZGDW Award 2020. bit će predstavljeni izložbom u Hali V, kada će međunarodni žiri proglasiti pobjednike. Nagrade po kategorijama dodjeljuju se u obliku priznanja.

U svakoj kategoriji se dodjeljuju po tri nagrade

Finaliste i dobitnike nagrada odabire stručni, međunarodni, peteročlani žiri koji čine: Peter Stevens, jedan od najboljih britanskih automobilskih dizajnera; Nizozemka Margriet Vollenberg organizatorica  događanja za promicanje dizajna diljem svijeta; Čehinja Veronika Pařízková urednica najpoznatijeg češkog medija za dizajn Czechdesign; Nenad Roban i Vladimir Končar koji dolaze iz dva različita područja dizajna, dizajn nakita i digitalnih komunikacija i dizajn interakcija. Ovo su neki od finalista (Hrvatske, Nizozemske, Slovenije, Poljske), a sve možete pogledati na njihovoj web stranici ili uživo od sutra na Zagreb Design Week 2020.

Grafički dizajn

Rašić+Vrabec – Pulski filmski festival
Hibird Books – Gamebook
Studio Tumpić/Prenc – Gradski bazeni Pula-Pola

Dizajn digitalnih komunikacija i dizajn interakcija

Silina Senica Pintar – MiCreate
Hazelica – Plant Tinder
Ana Pavičić – Vizualizacija hrvatskih zakona

Produkt dizajn

Veronika Rožmanc – OLI
Havranek+Lugonja – Neolit
Sandra Maglov – Valja

Dizajn interijera

Clinica studio – Centar za posjetitelje Med dvemi vodami
 Kancelarija za arhitekturu – House Franco
Ivan Galić / NOP Studio – Platforma za promatranje biljaka Cret Dubravica

Tekstilni i modni dizajn

Onimado – The beauty of waste
Patrizia Donà – Qwerty Unique
MORF – Between Fragments

Dizajn društvenih inovacija

 Studio Aline Gerards – How it feels
Miret – 97% ecological sneakers
Rašić+Vrabec – Gledam dodirom

Posljednjih godina festival ugošćuje preko 300 sudionika i 25.000 posjetitelja, no ove godine je cijeli program prilagođen aktualnoj situaciji i prema preporukama stožera.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori