Prošećite Parizom – vodimo vas u video šetnju kroz impresivnu street art četvrt

Prošećite Parizom – vodimo vas u video šetnju kroz impresivnu street art četvrt

Artist: OBEY

Osim po romantičnim šetnjama uz Seinu, ručku u šarmantnoj Latinskoj četvrti ili obilasku najboljih svjetskih muzeja, Pariz je poznat i po svojoj street art sceni. Izgubiti se u ulicama ovog vječnog grada nikada ne može biti dosadno. Osim što je pravilno kružno građen i izvrsno povezan javnim prometom, šetnja određenim ulicama ostavit će vas bez daha. Mi smo prošetali kroz četvrt 13th Arrondissement koja će vas oduševiti.

Artist: BTOY
Artist: Conor Harrington

Muzej pod otvorenim nebom

Osim što na svakom uglu možete pronaći malene craft galerije, posjetiti najbolje svjetske muzeje, Pariz je poseban po tome što u umjetnosti možete uživati pod vedrim nebom – besplatno. Umjetnost koja raste na ulici, u samom srcu Pariza nadilazi njegove granice. S obzirom na situaciju koja trenutno vlada zbog korona virusa putovati nije najbolja ideja. Sačuvajte Pariz za jesen, a sada možete uživati u njegovoj uličnoj umjetnosti kroz fotografije. Mislima otputujte s nama i unesite djelić francuskog šarma u vaš dom.

Artist: Faile
Artist: D*Face
Artist: OBEY

Street art Pariz

U sklopu Boulevard Paris 13 Project koji je organizirala Galerie Itinerrance, pariška četvrt 13th Arrondissement postala je ogromna galerija na otvorenom. 26 umjetnika iz 12 zemalja svijeta naslikalo je 35 murala na pročelja zgrada.

Artist: Invader
Artist: ROA

Ovaj muzej na otvorenom godinama privlači umjetnike ali i znatiželjnike diljem svijeta da prošeću i dive se prekrasnim radovima. Osim umjetničke vrijednosti, ovakvo poticanje vizualne umjetnosti svakako bi trebao služiti kao primjer drugima.

Artist: David de la Mano

Na sljedećem putovanju u Pariz, ovu ulicu svakako stavite na popis must see stvari koje morati iskusiti. Ako vas zanima dijelić toga kako ovakvi murali nastaju svakako pogledajte i video.

Foto: Itinerrance.fr

Učitati još
Zatvori