Ovaj francuski umjetnički dvojac ima stil koji jednostavno obožavamo
Ovaj francuski umjetnički dvojac ima stil koji jednostavno obožavamo

Ovaj francuski umjetnički dvojac ima stil
koji jednostavno obožavamo

Odavno je postalo jasno da bi umjetnost trebala biti dostupna svima i da kroz različite forme i medije može biti itekako drugačija i zanimljiva. Murali su definitivno jedan oblik umjetnosti koji je izašao iz okvira papira i galerija, a njihova primjena ili čak možemo reći sinergija s arhitekturom je fantastična. Ovaj francuski studio kojeg čini par Guillaume & Laurie – G&L, svojim savršenim vizualnim rješenjima zapeo nam je za oko i nekako uvijek jedva čekamo vidjeti što su novo osmislili.

G&L studio

Ovi umjetnici doista rade različite stvari i na različitim medijima ispoljavaju svoju umjetničku kvalitetu. Nerijetko ćemo ih tako vidjeti na etiketama raznih brendova, majicama, vizualnim identitetima, no nekako najviše volimo vidjeti njihove zidove.

Murali

Street art poseban je po mnogočemu, a jedan od razloga i zašto je tome tako je taj da umjetnost približava svima i svima dopušta da u njoj uživaju dok su u svakodnevnim radnjama na ulicama. Posebna je i po tome što su njezini autori već u samom početku svjesni da njihova djela neće trajati vječno i da ih vrlo brzo može prekriti djelo nekog drugog autora, nova boja fasade ili da će ih nagristi zub vremena. No to i jest poanta ove umjetnosti.

Njihovi radovi nalaze se na pročeljima zgrada diljem svijeta, a nerijetko inspiraciju pronalaze u samoj lokaciji. Apstraktni oblici i jarke boje njihov su zaštitni znak, a njihova djela viđat ćemo u različitim varijantama i dimenzijama, no uvijek besprijekorne i zanimljive. Svježi i kreativni, pravo su osvježenje na europskoj umjetničkoj sceni te svakako inspiracija svima koji imaju afinitete baviti se ovom umjetnošću.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori