Novi izgled Stare Vlaške: Evo kako će izgledati nakon rekonstrukcije
Novi izgled Stare Vlaške: Evo kako će izgledati nakon rekonstrukcije

Novi izgled Stare Vlaške: Evo kako će
izgledati nakon rekonstrukcije

U lipnju 2022. godine službeno je otvorena pješačka zona u Staroj Vlaškoj. Sa željom da se ovaj prostor trajno oplemeni, Grad Zagreb je proveo javni natječaj za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja rekonstrukcije dijela Vlaške ulice.

Područje obuhvata natječaja obuhvaćalo je prostor  Vlaške ulice, od Branjugove/Palmotićeve do Draškovićeve ulice. Površina obuhvata iznosila je približno 3700 m².

Stara Vlaška

Na natječaj su u propisanom roku pristigla 23 rada, a odabrano rješenje poslužit će kao podloga za izradu projektno-tehničke dokumentacije.

Kako je istaknuto u opisu natječaja, raspisan je ciljem dobivanja najkvalitetnijeg rješenja za rekonstrukciju ovoga dijela Vlaške ulice, s novim prometnim rješenjem koje prednost daje pješačkom prometu, bez parkiranja vozila i s ograničenim prometovanjem motornih vozila.

Stara Vlaška

Prema ocjenjivačkom sudu, prvom nagradom nagrađen je rad studija Atmosfera. Autori projekta su Bernarda Silov, dipl.ing.arh, Davor Silov, dipl.ing.arh, Kristina Rogić, mag.ing.arh i Leila Daoud, mag.ing.arh. U suradnji sa Ksenijom Radić Knežević – krajobraz; Deanom Skirom – rasvjeta; Malgorzatom Lodzinska – 3D vizualizacija.

Preostale nagrađene projekte možete pogledati ovdje.

Foto: Grad Zagreb, Profimedia

Učitati još
Zatvori