Slovenska dizajnerica Neža Žehelj radi precool nakit
Slovenska dizajnerica Neža Žehelj radi precool nakit

Slovenska dizajnerica Neža
Žehelj radi precool nakit

Njezini komadi nakita tumače izgubljene i pronađene priče konceptualno uklopljene u objavljene kolekcije nakita i jedinstvene nosive umjetnine.

Neža Žehelj studio 

Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Veneciji, Italija, te primljena na prestižni Royal College of Art u Londonu – odjel zlatarstva, srebrnarstva, dizajna nakita i obrade metala. Naukovanje kod zlatarskog majstora Christopha Steidla Porente trajalo je tri godine, sada živi i radi kao freelancer u Ljubljani, Sloveniji.

Upcycling

Upcycling je također poznat kao kreativni proces pretvaranja nusproizvoda, neželjenih proizvoda u nove proizvode koji se smatraju kvalitetnijima, poput umjetničke ili ekološke vrijednosti. To je proces pun kreativnosti i slobode te je održiv. Recikliranje je proces pretvaranja materijala, u ovom slučaju zlata ili srebra, u nove predmete. Daje drugi ili treći život starom komadu nakita. Materijal je tu da se koristi i ponovno koristi. Mogućnost recikliranja materijala ovisi o njegovoj sposobnosti da zahtijeva svojstva koja je imao u izvornom stanju.Među njesinim nakitom možete pronaći neke primjere prerade i reciklirane komade koji izgledaju sjajno.

Nakit koji priča posebnu priču 

Dizajnerski nakit ima posebnu vrijednost jer se itekako odmiče od brze mode i uniformiranih komada koji ne odišu autentičnošću. Ovaj brend je uprabo suprotan. Definitivno se ističe odvažnošću i zanimljivim kombinacijama koje nakitu daju jednu posebnu dozu šarma. Radeći s finim i kvalitetnim materijalima, svakom komadu pridaje posebnu pažnju te je on tako unikatan i sebi svojstven idealan u svim prilikama. 

Klasika, ali i odvažnost

Njezini komadi nakita itekako su u trendu, ali nose notu posebne svevremenosti tako da ih možemo zamisliti u doista svim prilikama i sa svim odjevnim kombinacijama. Osim klasičnih komada koje vidimo u dnevnim varijantama, ističu se i neki zanimljivi oblici koji daju dozu otkačenosti. FRUITS amulets posebno su nam zapeli za oko, a vjerujemo kako bi ovakav komad nakita mogao svakoj odjevnoj kombinaciji dati dozu otkačenosti. Edgy, ali umjereno i svakako za pohvalu i hrabri iskorak u svijetu dizajna nakita. Osim na Instagramu njezin nakit potražite i na Neža Žehelj studio web stranici. 

Učitati još
Zatvori