Škrinjica od riječi: Pjesme i misli koje nas svakodnevno ohrabruju

Škrinjica od riječi: Pjesme i misli
koje nas svakodnevno ohrabruju

Škrinjica-od-riječi_6

Nena Šahbazović umjetnica je koja piše pjesme i motivacijske tekstove, a na njezin Instagram ili Facebook profil često navratimo po dnevnu dozu inspiracije. U vremenima u kojima živimo, svakodnevne odluke lakše je donositi ako smo motivirani, a riječi koje daju nadu u bolje sutra poprave nam dan.

Ohrabrujuće pjesme i misli

Posebno teška vremena pandemije i potresa sve nas stavljaju na veliku kušnju, a naša psihološka stanja nerijetko su bila ugrožena upravo zbog svakodnevnog nošenja s jakim stresom. Raditi na sebi, zavoljeti sebe, vidjeti u svakom danu priliku važne su karakteristike i djelovanja svake osobe koja je odlučila krenuti dalje. Ne moraju to biti velike promjene i povijesni događaji, ići kroz problem dan po dan nekad je upravo velika vještina. Važno je znati da bilo što prolazimo, ne moramo prolaziti sami, a da životnu inspiraciju možemo crpiti iz malih stvari koje nas usrećuju. Pjesme i misli Nene Šahbazović, inspirirane su svakodnevnim životom. Sitnicama koje nas mogu izuti iz cipela, ali i vrlo brzo podsjetiti na one prave jedine bitne životne vrijednosti.

Škrinjica-od-riječi_1

Nahrabriji smo kad je najteže

Nena piše već godinama, a tek je unazad nekoliko odlučila svoje stihove i svoju dušu ogoliti pred svima. Nije joj bilo lako u životu, ali kako kaže svaka situacija koja ju je izbacila iz stabilnosti donjela joj je nešto novo i pozitivno uživotu. “Kadaje meni bilo najteže, morala sam se sama motivirati onako kako motiviram sve moje pratitelje i tada sam shvatila da mi puno lijepih stvari u životu i dobrih ljudi koje sam susrela, ne bi bilo da se nisu dogodile one loše.” Nenin nevjerojatan pozitivan duh svakome od nas može biti inspiracija, ali i motivacija da ustrajemo u svemu što radimo i ne posustajemo čak ni onda kada nam je najteže.

Škrinjica-od-riječi_2
Škrinjica-od-riječi_3

Škrinjica od riječi

Nena Šahbazović u zbirci Škrinjica od riječi pitoreskno i emotivno izlaže svoju nutrinu. Svoje osjećaje, razmišljanja, čežnje i ljubavi. Pišući o poteškoćama koje more običnoga čovjeka, autorica govori o svom viđenju stvarnosti te, katkad čak i bolno, uvodi u srž ljudske prirode. U zbirci dominiraju motivi tolerancije, zajedništva i ljudskosti, a povezani su u maniri iznimnih pjesnika, posebno onih s francuskoga govornog područja. Pjesme koje Šahbazović godinama istinski proživljava pozivaju na djelovanje, motiviraju, a što je najvrjednije brzo i duboko zahvaćaju srca čitatelja. Škrinjica od riječi škrinjica je prepuna dragocjenosti – čeka samo da je otvorite!

Škrinjica-od-riječi_4
Škrinjica-od-riječi_5
Škrinjica-od-riječi_8

Foto: Facebook

Učitati još
Zatvori