Nostalgične retro razglednice u futurističkom stilu iza kojih stoji naša umjetnica

Nostalgične retro razglednice u futurističkom stilu iza kojih stoji naša umjetnica

Ivana Ljubičić radi kolaže od starih retro razglednica i fotografija Jugoslavije, a pritom im dodaje specifičan futuristički touch. Ako vas zanima kako izgleda SF Retro Jugoslavija zavirite s nama u galeriju.

SF Retro Jugoslavija

Većina nas, ljubitelji smo retro đira, i u gotovom svakom kućanstvu možemo pronaći barem jedan predmet koji je u nasljeđu naših roditelja ili baka i djedova, a koji sad s ponosom isfuravamo. Retro je moderno i to nije neka tajna, a kada se retro spoji s modernim ili da kažemo, znanstveno fantastičnim, dobijemo jednu specifičnu kombinaciju. Na Instagramu smo pronašli umjetnicu koja se u svom širokom dijapazonu radova osvrće na sve i svašta. Od stvaranja glazbe, odjeće, vizualnih identiteta do raznih konceptualnih umjetničkih radova. Ovi specifični kolaži dio su priče ove interesantne umjetnice koju cijelu možete pogledati na njezinom profilu.

Novo, a staro

Kako bi izgledao stari zagrebački tramvaj da je recimo na nekom drugom planetu? Što je zajedničko retro automobilima i nekim drugim tijelima izvan sunčeva sustava? Kako izgledaju pedesete u Beogradu u svemiru? Inspiracije Ivani očito ne nedostaje, a mi ju u stvaranju apsolutno podržavamo. Pogledaje fotografije.

Foto: Ivana Ljubičić

Učitati još
Zatvori