Sedmi Reli po galerijama održat će se u deset zagrebačkih galerija i trajat će četiri dana

Sedmi Reli po galerijama održat će se u deset zagrebačkih galerija i trajat će četiri dana

U Zagrebu će se od 16. do 19. rujna 2021. održati sedmo izdanje interaktivne kulturne manifestacije Reli po galerijama koja ove godine umrežuje deset galerija u Zagrebu i aktivno uključuje posjetitelje u njihov obilazak.

Omiljeni događaj publike

Posjetitelji samostalno biraju početak i kraj svog obilaska kao i raspored galerija. U svakoj će se galeriji moći preuzeti mapa pomoću koje će posjetitelji nastaviti svoj obilazak galerijama i prikupljanje naljepnica. Oni koji uspiju posjetiti sve galerije osvojit će simboličnu diplomu. Galerije u produženom radnom vremenu od 17 do 22 sata nude posebne programe koji uključuju otvorenja novih izložbi i vodstva kroz izložbe, a posjetitelji će u nekoliko večeri imati priliku vidjeti više izložbi nego bilo koji drugi dan u godini. Glavni dan manifestacije je petak 17.9.2021., kada u Reliju po galerijama od 17 do 22 sata sudjeluju sve galerije označene na mapi.

Raznolike izložbe

U Galeriji Ulupuh se 17. rujna otvara bijenalna tematsko-problemska žirirana izložba Sekcije za oblikovanje odijevanja ULUPUH-a „Vizije – Moda u budućnosti, budućnost u modi“ koja će se moći pogledati tijekom cijele manifestacije. U Galeriji SC se 17. rujna 2021. otvaraju dvije nove izložbe; u okviru ciklusa Oni dolaze Svan Radulović Matica otvara izložbu Sven, a Marta Živičnjak u Kiosku otvara izložbu Odrazi. Obje će se izložbe u okviru manifestacije moći pogledati do 19. rujna 2021. U Galeriji Šira se 16. rujna 2021. otvara diplomska izložba Arhiv odsutnog Stele Mikulin koja će se moći pogledati i 17. rujna 2021., a u Galeriji Kranjčar se 14. rujna otvara izložba Autopsija mladog fotografa Ivana Buvinića koja će se moći pogledati sva četiri dana trajanja Relija po galerijama.

Četiri dana trajanja

Posjetitelji će u Galeriji Događanja, koja će biti otvorena 16 i 17. rujna 2021. moći pogledati izložbu Tijelo emocije umjetnice Zorane Unković, u Galeriji Karas će se sva četiri dana trajanja Relija po galerijama moći vidjeti grupna izložba Ženske stvari u kojoj sudjeluj umjetnice Jelena Bračun, Ida Loher i Maja Bosnar. U Domu Hrvatskog društva likovnih umjetnika će 16. rujna 2021. biti otvoreno pet izložbi u tri galerije, Galerija Prsten će ugostiti izložbe: VISITA INTERIORA TERRAE: Mit i alkemija kao umjetnička praksa, izložbu Rhymes of the White Crow: The Epilogue umjetnice Andree Resner i izložbu Kontinuitet tišine Marija Matokovića. Galerija Bačva ugošćuje izložbu Opsada Oza Nikole Vrljića, a u Galeriji PM će biti postavljena izložba Creart Dualna izložba Hiperadaptacija Mateja Niševića i Aiste Ambrazeviciut.

U Oris Kući arhitekture od 16. do 18. rujna 2021. posjetitelji mogu vidjeti izložbu „3 Momenta“ Dine Krizmanića i Leonida Zubana uz audiovizualnu instalaciju M.G.K. MUSICA. Galerija Matice hrvatske će ugostiti izložbu Aluzija na zaboravljeno ljeto umjetnice Iris Jambrek koja će se moći pogledati sva četiri dana trajanja manifestacije. U Galeriji VN će 16. i 17. rujna biti postavljena izložba Paradoksi istog Neže Knez. Više o događaju pratite ovdje.

Foto: Promo

Učitati još
Zatvori