Uz ovih nekoliko sitnica unesite dašak Pariza u svoj dom

Uz ovih nekoliko sitnica unesite
dašak Pariza u svoj dom

Oduvijek smo fascinirani francuskim načinom života. Profinjenost, jednostavnost, ležernost i detalji odlike su francuskog stila. Osim u kulturi života i modi, Francuzi su posebni i po uređenju interijera. Bilo da gledamo fotografije prekrasnih pariških stanova ili ljetnikovaca u Provansi, lako ćemo pronaći inspiraciju za uređenje našeg doma. Donosimo nekoliko savjeta kako napraviti prostorni makeover inspiriran Parizom.

Makeover inspiriran Parizom

Dok su nam putovanja trenutno na čekanju, još uvijek se možemo teleportirati u neke dalje krajeve. Bilo kroz knjige, filmove, nove kulinarske recepte ili pak šetnjama kroz virtualne galerije. Svijet nam nikad nije bio bliži. Možda ste se baš ovih dana odlučili na uvođenje nekih noviteta u vaš životni prostor. Unesite francuski touch u svoj dom uz ovih nekoliko praktičnih savjeta. Kad već ne možemo putovati u Pariz, neka Pariz doputuje nama.

https://www.instagram.com/p/B8HU2oFicK5/

Pariški stil – detalji

Pariz je kozmopolitski grad pa se tako i njegova arhitektura razlikuje od četvrti do četvrti. Stanovi i životni prostori dolaze u raznim oblicima i varijantama. Starogradski šarmantni stanovi često su mali, pa se apsolutno svaki prostor treba dobro iskoristiti, što naravno ne znači da Parižani pretjeruju. Naprotiv, neutralni, blagi i prirodni tonovi najčešće su baza, uz pokoji komad kvalitetnog namještaja i detalje koji cijeloj priči daju šarm. Bijeli zidovi i ogledala trik su pomoću kojeg svaki prostor izgleda veće i svježije.

Funkcionalna kuhinja

Neka svaki predmet koji zauzima mjesto ima svrhu. Prozračna i uredna kuhinja, drveni predmeti, daske za rezanje, staklenke za pohranjivanje. Neizostavan detalj je i svježe cvijeće. Pribor za jelo može biti iz istog seta, ali dozu šarma dat će i odvojeni primjerci.

Spavaća soba kao u najlljepšem pariškom stanu

Dekice u boji pijeska, veliko ogledalo i pastelne boje posteljine recept su za odmjereno uređenje vaše spavaće sobe. Svakako je dobar detalj polica s vašim omiljenima knjigama koje ćete lako dohvatiti za čitanje prije spavanja. Antikna lampa i minimalistički radovi na zidovima pun su pogodak za prostoriju u kojoj ćete se osjećati kao da ste uzeli sobu u šarmantnom pariškom apartmanu. Ako ste spremni za ozbiljno renoviranje, laminat boje tamnog drveta definitivno je jedan od prepoznatljivih detalja u pariškim starogradskim stanovima.

https://www.instagram.com/p/B-7vusppxha/
https://www.instagram.com/p/BvcGcrPF466/

Kupaonica kao spa oaza

Samostojeće vintage kade nešto su o čemu većina mašta. No, ako niste trenutno u situaciji za tako ozbiljno ulaganje, drugim sitnicama možete unijeti francuski šarm u vašu kupaonicu. Francuskinje vode brigu o sebi i svom tijelu, pa su tako njihove kupaonice prave male spa oaze. Mirisna ulja, svijeće, svijetli zidovi i čisti ručnici u pastelnim bojama. Svakako nabavite mali stolić na kojem možete odložiti čašu vina dok se opuštate u mirisnoj kupki.

https://www.instagram.com/p/B94m-g8AdhK/

Foto: Unsplash, Instagram

Učitati još
Zatvori