Re:Think Sisak: Mural Leonarda Lesića prvi je od pet na sisačkim ulicama

Re:Think Sisak: Mural Leonarda Lesića prvi
je od pet na sisačkim ulicama

Ovogodišnje izdanje Re:Think Sisak 2020 festivala, unatoč korona okolnostima, ipak je startalo prošli tjedan i to u manje više istom obliku kako je i zamišljeno. Plan je do 30. lipnja gradu podariti 5 novih murala na pročelja njihovih zgrada. Prvi je završen prošli vikend, a autor je poznati dugoreški umjetnik Leonard Lesić. Mural je hommage Slavi Strieglu sisačkom slikaru.

https://www.instagram.com/p/CB2LJ60J-uz/

Re:Think Sisak 2020 festival

Ovogodišnje izdanje bit će istog intenziteta i vrijednosti kao i posljednje četiri godine, kažu iz organizacije. Do sada su, u posljednje četiri godine, na festivalu sudjelovali umjetnici iz Njemačke, Austrije, Meksika, Urugvaja, Argentine i drugih zemalja Europe i svijeta. Jedina je razlika što ove godine na festivalu zbog aktualne situacije sudjeluju samo hrvatski umjetnici. Na ovogodišnji natječaj za oslikavanje zidova pristiglo je više od 100 prijava, a izabrano je pet umjetnika. To su: Ojo Magico, Boris Bare, Miron Milić, Hana Tintor i Leonard Lesić.

Mural hommage Slavi Strieglu

Rad Leonarda Lesića, mural posvećen sisačkom slikaru Slavi Strieglu, završen je prvi. Autor za njega kaže kako mu je jedan od dražih radova, a naziv murala „Za slikarstvo se isplati živjeti“ i više je nego simboličan. Pogledajmo fotografije ovog prekrasnog murala dok u nestrpljenju očekujemo radove ostalih umjetnika. Festival traje do 30.lipnja.

Foto: Omar Peco

Učitati još
Zatvori