Bečka umjetnica Frau Isa naslikala je prekrasan veliki mural u Sisku

Bečka umjetnica Frau Isa naslikala je
prekrasan veliki mural u Sisku

Re:Think & Frau Isa

Da Zagreb više nije jedino mjestu u Hrvatskoj sa odličnim street art događanjim, više-manje je već sada svima poznato, no uz njega, Rijeku, Bol na Braču, Vukovar i dr., Sisak je grad koji obavezno morate posjetiti za dosta dobru dozu street arta, a sve zbog Re:Think festivala na kojemu je ove godine gostovala i bečka umjetnica Frau Isa.

Frau Isa je bečka ilustratorica, muralistica i dizajnerica čiji radovi se bave temom neobičnih, romantičnih i karakternih likova u kontekstu grada kroz nostalgične i nadrealne kompozicije. Osim u okrilju svog bečkog studija, Wald&Schwert kojeg vodi zajedno sa svojim suprugom, Oliverom Tomanom, djeluje i u sklopu umjetničkog kolektiva ”The Weird” koji su poznati po realizaciji murala velikih dimenzija.

Autorica šestog i posljednjeg murala u okviru ovogodišnje edicije Re:Think festivala oslikala je jedan od svojih specifičnih ženskih likova kojeg je okružila vintage i nostalgičnim simbolima polumjeseca, floralnim fragmentima i zmijom, smještenom unutar kompozicije u obliku raširenog dlana ruke koji je prepoznatljiv Isin motiv. Vizualno impozantna kompozicija smještena je na sivu podlogu zida dajući posve novi kontekst arhitekturi zgrade kao i ovom dijelu grada Siska.

Za vrijeme boravka u Sisku, postavljena je i otvorena izložba njenih ilustracija pod nazivom ”Mystical Essentials” koja se može pogledati u Gradskoj galeriji Striegl u Sisku sve do 25. kolovoza 2019.

Učitati još
Zatvori