Na online platformi pogledajte filmove o Hannah Arendt i Albertu Camusu

Na online platformi pogledajte filmove o
Hannah Arendt i Albertu Camusu

albert-camus-1

Filmska organizacija Restart na platformi volimdokumentarce.net započinje novu godinu filmovima kojima je zajednička tema politički i društveni angažman političke teoretičarke Hannah Arendt te novinara i pisca Alberta Camusa.

“Duh Hannah Arendt”, Ade Ushpiz, film je o njemačko-židovskoj filozofkinji čija su razmišljanja o izvorima totalitarizma, prirodi zla, te iscrpna transhistorijska istraživanja o pojavi i položaju izbjeglica, ali prije svega ukazivanje na zamke svih ideologija nasuprot ideje aktivnog građanstva koju je strastveno zagovarala, ostavila neizbrisiv trag.”Beskompromisna u mišljenju ali i djelovanju, Arendt je neumorno pisala o otvorenim ranama modernog doba, a redateljica filma Ada Ushpiz uspjela je napraviti provokativan i pronicljiv portret ove velike filozofkinje i intelektualke”.

hannah-arendt

“Životi Alberta Camusa” Georges-Marca Benamoua biografski je doks posvećen tom slavnom filozofu i piscu, čije je djelovanje bilo usmjereno na osvještavanje položaja nemoćnih i poniženih. “Buntovnost u mišljenju i djelovanju obilježila je kratki ali iznimno intenzivan život ovog modernog klasika koji je svoj kultni status definitivno potvrdio osvajanjem Nobelove nagrade u dobi od samo 44 godine”. Oba filma dostupna su uz naknadu od 18 kuna.

albert-camus

“Buntovni naslovi” od povijesnih do aktualnih tema

Novi ciklus filmova donosi i šest naslova tematski povezanih s temom političkog, intelektualnog i identitetskog bunta, a koji su također dostupni uz pola cijene do 17. siječnja uz promotivni kôd DOKU-PRAZNICI. Pet najgledanijih dokumentaraca na platformi volimdokumentarce.net u protekloj godini dostupno je i dalje u pola cijene, također do nedjelje, 17. siječnja. To su “Medena zemlja”, “Srbenka”, “Selfie”, “Dubina dva” i “Stieg Larsson: Čovjek koji se igrao vatrom”.

Foto:volimodokumentarce.net

Učitati još
Zatvori