Razgovarali smo sa srpskom dizajnericom iz MArt studija koja je kreirala neodoljivu NEBO suknjicu
Razgovarali smo sa srpskom dizajnericom iz MArt studija koja je kreirala neodoljivu NEBO suknjicu

Razgovarali smo sa srpskom dizajnericom iz MArt studija koja je kreirala neodoljivu NEBO suknjicu

Kratka suknja u kombinaciji s košuljom za svečane ili poslovne prilike ili pak s običnim t-shirtom za svaki dan – ne zvuči li to kao idealna kombinacija? Suknje su uvijek u modi, raznih krojeva, veličina i dužina, no kada nabavite onu koja je sama po sebi statement komad – kao da ste obukli pravo malo umjetničko djelo. U jednu takvu suknju toliko smo se zaljubili da jednostavno ne možemo skinuti pogled s nje. Dizajnerica Nina Kranjčević iz MArt studija iz Zrenjanina, uvijek nas oduševi nekim modnim komadom, ali s ovom plavom suknjom definitivno je pobijedila. Postavili smo joj par pitanja o poslu, ali i inspiraciji.

Ovih dana glava je u oblacima

Ova suknja kao i ostatak njezinih božanstvenih kreacija je handmade, a kako sama dizajnerica kaže, suknja je izmaštana, zamišljana i rukom naslikana. Možemo je zamisliti u svakakvim varijantama, dnevnim, noćnim, jednostavnim i moćnim, ali smo sto posto sigurni da će ovo taj komad koji će definitivno privući poglede.

Gdje pronalaziš inspiraciju?

Inspiraciju pronalazim u stvaranju. Najbitniji dio mog brenda je ručni rad i u svakom komadu koji stvaram, bilo da oslikavam ili vezem, dobivam nove ideje. Volim da je sve što novo smislim, izazovnije za stvaranje od ovog prethodnog, pa nekada i pretjeram i zaboravim da imam samo dvije ruke.

Vrlo često upadnem u faze kada me inspirira samo jedna tema, pa sam tako imala faze oslikavanja gradova, arhitekture, zatim opčinjenost trešnjinim cvijetom i generalno prirodom.. Sada sam trenutno, kao što se može primijetiti, u nekoj oblačnoj fazi. Kad god šetam, gledam u nebo i zapažam kakvog su oblaci oblika, boja, rasporeda…Vidjet ćemo koja je sljedeća faza. Za izradu mojih modela je nekad potrebno više dana, nekada i više tjedana. Konkretno NEBO suknjicu mogu oslikati i izvesti za 2 dana.

Kako je krenula ideja o pokretanju tvog studija?

Ideja o započinjanju vlastitog posla nastala je prije 8 godina, u momentu moje najveće tuge – tragičnog gubitka brata. Tada sam samo željela da nađem neki svoj mir, makar na kratko, pa mi se javila ideja o oslikavanju odjeće. Tako bih spojila svoje dvije velike ljubavi – slikanje i modu. Oduvijek sam bila umjetnički nastrojena, a kako sam i studirala modu,  ta ideja je bila dobitna kombinacija. Tada je u mojoj maloj sobi nastao mali brend MArt by Nina, posvećen mom bratu Mikiju.

Što bi voljela raditi u skorijoj budućnosti?

U budućnosti bih voljela raditi jako limitirane komade haljina visoke mode koje obiluju ručnim radom i oslikavanjem. Težim ka tome da stvaram unikate i da tako ispunim svoju veliku želju, a to je da konstantno stvaram nešto novo. Ipak, pored toga želim postići i neki balans tako što ću u ponudi imati nešto malo svakodnevnije poput NEBO suknje, bluzica, džempera, kaputa. Sad sam ujedno i najavila što to slijedi od MArta u narednom periodu.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori