Proputujte svijetom uz fotografije ovog umjetnika kojeg prati gotovo 250 tisuća ljudi
Proputujte svijetom uz fotografije ovog umjetnika kojeg prati gotovo 250 tisuća ljudi

Proputujte svijetom uz fotografije ovog umjetnika kojeg prati gotovo 250 tisuća ljudi

Kako izgledaju jutra u Los Angelesu ili pak večeri u užurbanom Tokiju? Ponekad ne moramo negdje otputovati da bismo doživjeli pravi utisak koji neko mjesto na nas ostavlja. Fotografije su zato ovdje da nam prenesu komadić svijeta, doživljaja, emocije i odvedu nas negdje gdje nam se možda sada čini daleko. EDWARDKB fotograf je s trenutnim sjedištem u Hong Kongu koji putuje cijelim svijetom i prenosi upravo tu emociju kroz svoje fotografije. Putovanja, krajolici i portreti njegova su specijalizacija, a svojim fotografijama uvijek i iznova pomiče granice. Možemo reći da je definitivno jedan od najutjecajnijih fotografa na Instagramu kojeg prati 242 tisuće ljudi.

EDWARDKB

EDWARDKB radi s brojnim svjetskim brendovima, ali i poznat je po svojim umjetničkim fotografijama na kojima gotovo uvijek možemo osjetiti neku dozu sjete. Jarke boje, svakodnevni krajolici užurbanih gradova ili pak pusta i nepregledna polja netaknute prirode – u njegovim se fotografijama isprepliću razni motivi. Njegove ulice pričaju priču, a njegovi portreti tu su da nas natjeraju da se zamislimo koliko se emocija može sakriti u samo jednom pogledu na jedno nepoznato lice. Njegova čista i profinjena estetika, minimalizam u kombinaciji sa surovim pretjerivanjem, stanjem u kojem smo navikli gledati svijet oko sebe, čine savršen sklad.

Lica gradova kakva još nismo vidjeli

Što se dogodi kada pomaknemo granice? Kada fotografija prestane prikazivati scene i ljude kakve smo navikli gledati. Kada priča iza objektiva počinje kreirati onu ispred objektiva, otvara nam se potpuno novi i drugačiji svijet. Svijet u kojem ne možemo prestati gledati lokacije, portrete, boje. Svijet u kojem samo preko fotografije. Možemo osjetiti mirise, čuti zvukove, osjetiti emociju trenutka i mjesta. Tada znamo da je umjetnost učinila svoje. Da nas je dotakla i obuzela, ispunila svoju svrhu. Ovaj umjetnik iznova uspijeva upravo to, kako? Uvjerite se sami.

Učitati još
Zatvori