Pronašli smo unikatno porculansko posuđe inspirirano morem i prirodom
Pronašli smo unikatno porculansko posuđe inspirirano morem i prirodom

Pronašli smo unikatno porculansko posuđe
inspirirano morem i prirodom

Kamenice, dagnje, školjke i morski ježinci… nekima dragi, nekima malo manje. Organizmi, životinje i školjkaši koji nastanjuju more fasciniraju nas svojim izgledom, suživotom s drugim organizmima, a neki su čak i znak da je more čisto i pa samim time i idealna lokacija za život.

Oni su ujedno poslužili kao inspiracija španjolskom brendu PORDAMSA koji izrađuje unikatno porculansko posuđe koje će vas iznenaditi i uljepšati najbolje gastro delicije s plodovima mora.

Jedinstveni i bezvremenski komadi posuđa

Osnovana 1975. u La Bisbal d’Empordà (Girona), PORDAMSA je obiteljska tvrtka koja spaja inspiraciju koju crpi iz prirode, kreativnost i tehniku pri izradi ovog posuđa kojim žele obogatiti iskustvo za stolom. Njihov je glavni fokus na prezentaciji jela, što se jasno vidi u njihovoj izradi. Trenutno PORDAMSA dizajni prate kreacije najpoznatijih svjetskih kuhara i nude rješenja za najzahtjevnije hotelske projekte, kako estetski tako i funkcionalno.

U radu, inspiraciju traže u detaljima iz prirode kako bi postigli najneobičnije, jedinstvene i bezvremenske komade prilagođene potrebama svake gastronomske ponude.

Posuđe inspirirano prirodom

Osim morskih detalja, u njihovoj ponudi možete pronaći i one koji su inspirirani drvećem i šumskim staništem. Komadi iz njihove kolekcije rezultat su njihove strasti za postizanjem savršene simbioze između sastojaka recepata i njihova podrijetla. Pa tako možete pronaći iznenađujuće teksture slične lišću vinove loze ili koži zrna kakaovca, koji dodaju veliku estetsku i kreativnu vrijednost.

U nastavku smo izdvojili svoje favorite, a više informacija potražite na njihovoj web-stranici.

Učitati još
Zatvori