Predivan Big Berry street art projekt na Kupi

Predivan Big Berry street art
projekt na Kupi

BIG BERRY house

Na samoj granici s Hrvatskom, na obali rijeke Kupe u mjestu Metlika u Sloveniji, nalazi se prvi slovenski kamp resort u kojemu gosti odsjedaju u šarmantni kućicama okruženima pitoresknim krajolikom. Mjesto je znano kao BIG BERRY, a sada ono okuplja sedam svjetskih umjetnika i umjetnica iz Hrvatske, Slovenije i Španjolske u likovnoj koloniji. Specijalnost ovog projekta jest uvođenja ulične umjetnosti u prirodu. Na taj način povezuju se urbani i ruralni elementi.

BIG BERRY street art projekt u prirodi

Umjetnici koji će ove sezone gostovati su Nina Urh (SLO); Jadranka Lacković, ojoMAGico (HR); Sanja Stojković, Tifanirubi (HR); Ines Milčić, pekmezmed (HR); Ninja Tiger (HR), Rina Barbarić (HR) i Cristina Ramirez (ES). Projekt je do sada izazvao veliki interes umjetnika diljem Europe. BIG BERRY vjeruje u povezivanje ljudi iz različitih dijelova svijeta i promicanje njihovog zajedničkog stvaranja, izvan utvrđenih okvira, kao što to rade u velikim BERRY zajednicama.

pekmezmed slider 2

Pekmezmed

Tijekom devet dana projekta sedam umjetnika izradit će 10 zidnih slika. Svaki mural pokriva površinu od 13m2, te će krasiti BERRY mjesto na rijeci Kupi, do kraja turističke sezone. Po završetku sezone murali će putovati do BERRY odredišta diljem Europe. Zapravo projekt završava s velikom putujućom izložbom. Osim likovne kolonije BIG BERRY tijekom ove godine provodit će se International Design projekt, koji će okupiti više od 60 dizajnera i arhitekata iz Austrije, Slovenije, Hrvatske i Srbije. Cilj će biti stvoriti cjelovito turističko odredište i promicati međunarodnu suradnju i rad dizajnera s lokalnim proizvođačima. Više informacija o projektima možete saznati na bigberry.eu.

Big Berry cover

BIG BERRY house_photomanipulation by Cristina_Ramirez

Učitati još
Zatvori