U poznatoj pariškoj robnoj kući osvanula je impresivna instalacija

U poznatoj pariškoj robnoj kući
osvanula je impresivna instalacija

Poznatom pariškom robnom kućom zavladala je ružičasta instalacija. Radi se o suradnji punoj humora i kreativnosti između Le Bone Marché i najuzbudljivijeg francuskog umjetnika – izložbi Le Mignonisme x Philippe Katerine. Ovaj umjetnik vrlo je svestran pa je tako i kantautor, i glumac, i režiser, i pisac.  

Le Monsieur Rose – ružičasta instalacija

Le Bone Marché udijelila je svoj prostor kojeg je umjetnik prihvatio kao svoje igralište. Tako je u robnoj kući sve u njegovom znaku – divovske ružičaste skulpture Le Monsieur Rose, slike i unikatne kreacije na drugom katu robne kuće, ekskluzivne emisije, performansi, playliste i zvučne najave za koje je Philippe posudio svoj glas. U sklopu programa jučer i danas su održani koncerti na kojima su nastupali Philippe Evano , suradnik izložbe i Philippe Katerine. Ovom izložbom umjetnik slavi „mignonisme“ – slatkoću, a za povezanost s ružičastom kaže: „To je strast! S ružičastom nemam suzdržanosti. Dok me crvena brine, plava me svojom iskrenošću plaši, a od zelene me hvata panika. Pink me umiruje i zato na ovoj izložbi ima jako puno ružičastih likova.“ Ti gigantski gumeni likovi zaista su fascinantni i nalaze se posvuda – sjede po ogradama i lete sa stropova.

U nastavku uživajte u simpatičnoj ružičastoj gospodi, a mi vas podsjećamo da izložba traje do 24. travnja. Ukoliko do tada posjećujete Pariz, svakako nemojte zaboraviti skoknuti!

Učitati još
Zatvori