Inspiracija u prirodi i svakodnevnim situacijama: Pogledajte predivne radove svestrane umjetnice Pekmezmed

Inspiracija u prirodi i svakodnevnim situacijama: Pogledajte predivne radove svestrane umjetnice Pekmezmed

Obožavamo hrvatske kreativce i umjetnike a jedna od njih je i svestrana vizualna umjetnica Pekmezmed. Poznata po svojim street art radovima i zanimljivim mosarijima, nas je oduševila i keramikom.

Bajkoviti mosariji

Likovi kao iz bajke koji pričaju svoju priču oduševit će vas na prvi pogled. Sanjivi pejzaži, minijaturno i precizno napravljeni, s toliko detalja, kombinirani s mahovinom, čine cjelinu u njezinim mosarijima koja se može uklopiti u svaki prostor. Prvenstveno dekorativnog karaktera, idealni su za poklon, a osim odraslih vjerujemo kako ovi minijaturni svjetovi oduševljavaju i najmlađe.

Pekmezmed – street art umjetnica

Pekmezmed naširoko poznata i kao street art umjetnica svojim radovima ukrasila je brojne hrvatske ulice i zidove, a njezini prepoznatljivi portreti žena uveseljavaju namjerne i slučajne prolaznike. Žene prikazuje jednostavno ali pomalo bajkovito, dajući tako svakoj osobi na slici snagu koja krasi predivnu ženu.

Inspiracija u prirodi

Svestrana umjetnica inspiraciju pronalazi u prirodi čije motive spaja kroz različite forme i oblike, a radovima na keramici pokazuje kako joj za rad ne nedostaje inspiracije. Biljke, lišće, gljive samo su neki od njezinih motiva. Osim što svoje minijaturice smješta u šalice i tanjuriće, dio keramike izrađuje i sama. Pogledajte fotografije (više na njezinom Instagramu), pronađite inspiraciju i uljepšajte si dan.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori