Pogledajte novi prekrasan mural na pročelju zgrade u Martićevoj ulici

Pogledajte novi prekrasan mural na
pročelju zgrade u Martićevoj ulici

Novi mural “Slikar sunca” kipara Marka Gašparića osvanuo je na pročelju zgrade u Martićevoj ulici u sklopu projekta OKOLO.

Mural “Slikar sunca”

U strogom centru Zagreba, u Martićevoj ulici, poznati hrvatski kipar Marko Gašparić okušao se u rađenju murala. Njegov “Slikar sunca” unio je vedrinu u ovu zagrebačku ulicu. Zid koji je na frekventnoj poziciji dosad je zjapio prazan a sada će, vjerujemo, redovito izmamljivati osmijeh na licu svim prolaznicima. Prošećite Zagrebom ovih dana i uz ovu umjetničku intervenciju, potražite i druge koje nastaju u sklopu ovogodišnjeg projekta OKOLO.

OKOLO posvećen ranjenome gradu

Ove godine „Okolo“ je posvećen „ranjenome“ gradu i stvaranju optimističnije slike Zagreba. Domaći umjetnici provode niz urbanih intervencija s ciljem revitalizacije odabranih javnih prostora i okupljanja zajednice oko pozitivnih i lijepih ideja. Brojni umjetnici svakodnevno uljepšavaju (u)lice grada, a manje i veće umjetničke priče čekaju da ih spontano ili namjerno otkrijete na više od dvadeset lokacija u centru Zagreba. U ovoj jedinstvenoj umjetničkoj šetnji na svakom koraku iznenađivat će vas street art, svjetlosne, zvukovne, fotografske, zelene, skulpturalne i interaktivne instalacije. Festival traje do kraja ovog tjedna a kakva nas još sve iznenađenja čekaju možete redovito provjeravati ovdje.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori