Pogledajte kako je slavni street art umjetnik JP transformirao Louvre

Pogledajte kako je slavni street art
umjetnik JP transformirao Louvre

Prošlo je tri godine od kada nas je umjetnik JR impresionirao svojom instalacijom u pariškom Louvreu. Prisjetimo se, tada je papirnatim plahtama pokrio plohe piramide i zaklonio sve staklene površine tako da struktura piramida postaje posve neprimjetna.

the secret of the great pyramid

Ovog puta je u čast tridesete obljetnice staklene piramide kreirao optičku iluziju oko piramide. Tijekom pet dana, umjetnik je zajedno s 400 volontera iskoristio preko 2000 papirnatih naljepnica kako bi kreirao impresivnu prostornu iluziju. Iako Louvre datira od dvanaestog stoljeća, staklena piramida, a koju potpisuje I. M. pei, otvorena je 30. ožujka 1989. godine.

Instalacija nosi ime the secret of the great pyramid i zapravo je njegov najveći rad do sada. Prije dva tjedna JR je najavio svoj novi rad na svom Instagram profilu te je bilježio njegov razvoj – što nas posebno raduje jer je papirnata instalacija uništena čim su posjetitelji krenuli po njoj hodati. Točno takav razvoj situacije je umjetnik i planirao. Htio je da prolaznici sudjeluju i da utječu na život njegovog umjetničkoj djela.

Foto: JR

Učitati još
Zatvori